Skip to main content

Αλλάζει ο καιρός σήμερα - Βροχές και πτώση θερμοκρασίας

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα, Κυριακή αναμένεται μεταβολή του καιρού από το πρωί στα βορειοδυτικά με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους. Σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν έως τη νύχτα στα ανατολικά και νότια με εξασθένηση το βράδυ στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά έως 7 μποφόρ. Στα ανατολικά βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανόν τοπικά θα είναι ισχυρές. Ύφεση των φαινομένων τη νύχτα. Oι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες ανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοιος θα είναι ο καιρός και στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και τη Θράκης. Συγκεκριμένα, αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες που γρήγορα στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και σταδιακά την κεντρική Μακεδονία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά νότιοι με την ίδια ένταση που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 24 βαθμούς Κελσίου.