Skip to main content

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού- Βροχές και καταιγίδες

Τα φαινόμενα κατά διαστήματα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Αναλυτικά η ενημέρωση του καιρού.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται το Σαββατοκύριακο με τις αρμόδιες υπηρεσίες να προειδοποιούν και για έντονα φαινόμενα.

Τα φαινόμενα κατά διαστήματα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τις απογευματινές ώρες πιθανώς στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία και από το απόγευμα στη Θράκη, τη Θεσσαλία και πιθανώς τις Σποράδες, θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Στην Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα στην κεντρική και ανατολική στη Μακεδονία και τις απογευματινές ώρες στη δυτική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στη Θράκη θα αναπτυχθούν λίγες που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που από τις απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές . Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που κατά διαστήματα πιθανώς θα είναι ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.