Skip to main content

Αλλάζουν όψη οι σχολικές αυλές με βιοκλιματικές παρεμβάσεις στον δ. Θεσσαλονίκης

Υπεγράφη η σύμβαση ανάθεσης του έργου για τις παρεμβάσεις σε αυλές τριών σχολικών συγκροτημάτων στις περιοχές του δήμου Θεσσαλονίκης.

Νέα όψη πρόκειται να αποκτήσουν οι αυλές τριών σχολικών συγκροτημάτων στις περιοχές της τέταρτης και της πέμπτης δημοτικής κοινότητας μέσα από σειρά παρεμβάσεων βιοκλιματικού χαρακτήρα στις οποίες σχεδιάζει να προχωρήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Σήμερα το μεσημέρι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, παρουσία και του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Εφραίμ Κυριζίδη, υπέγραψε τη σύμβαση ανάθεσης του έργου, το οποίο είναι συμβατικής δαπάνης περίπου 1,5 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» και από τον τακτικό προϋπολογισμό του Δήμου Θεσσαλονίκης.

«Τρία μεγάλα σχολικά συγκροτήματα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της τέταρτης και της πέμπτης δημοτικής κοινότητας αναβαθμίζονται μέσα από τη ριζική ανάπλαση των αύλειων χώρων τους με βιοκλιματικά κριτήρια και με νέα παιχνίδια, σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές», επεσήμανε ο κ. Κυριζίδης, τονίζοντας ότι «οι παρεμβάσεις θα βελτιώσουν το σχολικό περιβάλλον και την καθημερινότητα μαθητών και εκπαιδευτικών αλλά συγχρόνως θα αναβαθμίσουν και το σύνολο της γειτονιάς, γιατί ουσιαστικά διαμορφώνονται τρία καινούρια πάρκα».

Σε τρία σχολικά συγκροτήματα

Στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται η υλοποίηση παρεμβάσεων βιοκλιματικής και λειτουργικής αναβάθμισης στα ακόλουθα τρία σχολικά συγκροτήματα:

Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο καθώς και στο 1ο, 8ο και 101ο Νηπιαγωγεία (Κασσανδρέως 2, Ε΄ Δ.Κ.)
Στο 77ο Δημοτικό Σχολείο (Καβείρων 6, Δ΄ Δ.Κ.) και
Στα 58ο, 86ο, 114ο, 115ο, 119ο Νηπιαγωγεία (Βιζύης 1 και Πυλαίας, Δ΄ Δ.Κ., «Τενεκεδένιο» Σχολείο).

Οι εργασίες που θα εξελιχθούν για την αναβάθμιση των σχολικών αυλών περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την ενίσχυση του πρασίνου, τη διαμόρφωση χώρων εκδηλώσεων και αθλοπαιδιών καθώς και τη βελτίωση της προσπελασιμότητας.