Skip to main content

Άλλες 46 δημόσιες επιχειρήσεις μεταφέρονται στο Υπερταμείο

Η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης συμπεριλαμβάνεται στο τρίτο πακέτο που αναμένεται να μεταφερθεί στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Τρίτο πακέτο με δημόσιες επιχειρήσεις και συμμετοχές σε κρατικές εταιρείες αναμένεται να μεταφερθούν στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων, υποχρέωση της χώρας από τη δεύτερη αξιολόγηση.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», πρόκειται συνολικά για 46 μικρότερης και μεγαλύτερης σημασίας περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου, μεταξύ των οποίων ο Οργανισμός Κεντρικής Αγοράς Αθηνών, η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, η νικελοβιομηχανία ΛΑΡΚΟ, η Διώρυγα της Κορίνθου, η ΓΑΙΑΟΣΕ, ποσοστά του ΔΕΣΦΑ (34%), του «Ελευθέριος Βενιζέλος» (25%) και πλειάδα άλλων μειοψηφικών συμμετοχών του Δημοσίου.

Οι αντιδράσεις από υπουργούς είναι μεγάλες και αυτός είναι ο λόγος που δεν βγήκε λευκός καπνός στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) της περασμένης Πέμπτης, όπου παρουσιάστηκε η λίστα.

Με τη μεταφορά στο Υπερταμείο, για την τύχη των εταιρειών αυτών θα συναποφασίζουν πλέον με την κυβέρνηση τεχνοκράτες εποπτευόμενοι από τους θεσμούς, γεγονός που εξηγεί σε μεγάλο βαθμό και τις εντάσεις από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.