Skip to main content

Αλμούνια: Βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση οι δηλώσεις Παπανδρέου

Θετική απέναντι στις χθεσινοβραδινές δηλώσεις του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου τάχθηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες, ο Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα οικονομικ
 Βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση χαρακτήρισε τις χθεσινοβραδινές δηλώσεις του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες, ο Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα οικονομικών, Χοακίν Αλμούνια. Ωστόσο, η Επιτροπή επισημαίνει ότι προσβλέπει στην εξέταση του προγράμματος σταθερότητας, τον Ιανουάριο, το οποίο θα συνοδεύεται από συγκεκριμένα μέτρα.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Επιτρόπου Χ. Αλμούνια αναφέρει τα εξής:

«Σημειώνουμε τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης, την οποία επανέλαβε χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, να μειώσει τα δημοσιονομικά ελλείμματα και το δημόσιο χρέος, μέσα από μόνιμες περικοπές στις δαπάνες και αυξήσεις στα έσοδα. Ο κ. Παπανδρέου ενίσχυσε τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην κοινωνική ασφάλιση, στην κατάρτιση του προϋπολογισμού, στο φορολογικό σύστημα και στη συλλογή των στατιστικών στοιχείων.

Ο προϋπολογισμός του 2010, που είναι υπό συζήτηση στην Ελληνική Βουλή, καθώς και οι δηλώσεις του κ. Παπανδρέου είναι βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση.
Προσβλέπουμε στην ανάλυση του προγράμματος σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας, μαζί με τα συγκεκριμένα μέτρα που θα ενισχύσουν τη δημοσιονομική προσαρμογή το 2010 και θα διασφαλίσουν την άμεση σταθεροποίηση των δημόσιων οικονομικών. Θα συνεχίσουμε να επιτηρούμε τη μακροοικονομική και δημοσιονομική κατάσταση, καθώς και την εφαρμογή των μέτρων».