Skip to main content

Άλωσε τη Γκόριτσα (3-2) και προκρίθηκε ο Πανιώνιος (video)

Σκόρερ για τον «Ιστορικό» που θα αντιμετωπίσει τώρα τη Μακάμπι Τελ Αβίβ ήταν οι Γιώργος Μασούρας (11’), Σαμέντ Γεσίλ (16΄) και Λάζαρος Λάμπρου (23΄)

Τη νίκη με 2-3 κατέκτησε ο Πανιώνιος στη Σλοβενία επί της Γκόριτσα περνώντας έτσι στον 3ο προκριματικό του Europa League.

Σκόρερ για τον «Ιστορικό» ήταν οι Γιώργος Μασούρας (11’), Σαμέντ Γεσίλ (16΄) και Λάζαρος Λάμπρου (23΄) ενώ για τους γηπεδούχους μείωσε δύο φορές ο Ριφέτ Κάπιτς (15΄, 67΄πέναλτι και τα δύο).

Τώρα οι Νεοσμυρνιώτες θα αντιμετωπίσουν στην επόμενη φάση τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, πρώτα εκτός έδρας την ερχόμενη εβδομάδα ενώ θα υποδεχθούν τους Ισραηλινούς στις αρχές Αυγούστου.

Οι συνθέσεις:

Γκόριτσα (Σρέμπρνιτς): Σόρτσαν, Τσουρκ, Σκάραμποτ, Γκρέγκοριτς, Τσέλτσερ, Κάπιτς, Γκρούντινα, Κόλεντς (82' Χούμαρ), Ζίγκον (68' Ναγκόντε), Οζούτζι, Φιλίποβιτς (56' Μάρινιτς).

Πανιώνιος (Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά (60' Ταποκό), Οικονόμου, Χατζισαφί, Σαββίδης, Κόρμπος, Μασούρας (68' Σαραμαντάς), Μασούντ, Λάμπρου (80' Γκιοατά), Γεσίλ.

Μετά την πρόκριση των «κυανέρυθρων» ο προπονητής, Μιχάλης Γρηγορίου δήλωσε:

«Ήταν ο στόχος μας να ξεχάσουμε το σκορ του πρώτου ματς και να έρθουμε εδώ και να κάνουμε γκολ νωρίς. Καταφέραμε να το πετύχουμε και είμαι χαρούμενος γι αυτό. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την εικόνα τους και στα δύο παιχνίδια, που παρά το γεγονός ότι είχαμε μόνο 25 μέρες για προετοιμασία, κατάφεραν και φάνηκαν αντάξιοι αυτού που τους ζητήθηκε.

Ήταν πολύ σημαντικό να συνδυάσουμε την επιστροφή μας μετά από 9 χρόνια στην Ευρώπη με μια πρόκριση και θέλαμε πάρα πολύ να περάσουμε τουλάχιστον ένα γύρο.

Να δώσω συγχαρητήρια επίσης στην Γκόριτσα και στον προπονητή της, όπου είναι μια ομάδα με αρκετούς νεαρούς και ταλαντούχους παίκτες και τέλος να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο μας, που έκανε τόσα χιλιόμετρα οδικώς, βρέθηκε στο πλάι μας να μας στηρίξει και έκανε αυτό το μεγάλο ταξίδι για εμάς».