Skip to main content

Αλουμύλ: Δεύτερη θυγατρική στη Τουρκία και hub στο Κάιρο

Μία αχτίδα ελπίδας σε περιβάλλον οικονομικής καταχνιάς από τον όμιλο Αλουμύλ. Δεύτερη θυγατρική σε Τουρκία και ανάπτυξη hub στο Κάιρο.

Ο πρόεδρος του ομίλου Αλουμύλ Γιώργος Μυλωνάς βρίσκεται στο Κάιρο έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα στην Αίγυπτο, παρά τη βαριά σκιά που έχει πάνω στο ελληνικό επιχειρείν, καθώς έχει αποφασιστεί η δημιουργία ενός μεγάλου hub για ανάπτυξη στη τοπική αγορά αλλά και στην ανατολική Αφρική. Άλλωστε, υπό σύσταση είναι και η δεύτερη θυγατρική της Αλουμύλ, στη Τουρκία.  

Ο ελληνικός όμιλος, που δραστηριοποιείται στην Αίγυπτο με την Alumil Egypt και εξάγει στη χώρα για περισσότερα από 15 χρόνια, σχεδιάζει τη δημιουργία στο Κάϊρο ενός μεγάλου hub, ενός συγκροτήματος που θα περιλαμβάνει αποθηκευτικούς χώρους, βαφείο όπως και παραγωγή θερμομονωτικών. Η δημιουργία αυτής της μεγάλης βάσης, θα επιτρέψει την αύξηση των πωλήσεων στη συγκεκριμένη αγορά αλλά, επιπρόσθετα, την αξιοποίηση του ειδικού ευνοϊκού δασμολογικού καθεστώτος της Αιγύπτου με όλες τις χώρες- πλέον και τις 19- της ανατολικής Αφρικής.

Όπως είπε στη Voria.gr o πρόεδρος του ομίλου, Γιώργος Μυλωνάς, το συγκρότημα αυτό θα αναπτύσσεται σε περίπου 10.000 τ.μ. και ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις με τοπικούς συνεργάτες όπως και ξένο fund που ήδη δραστηριοποιείται στη περιοχή, για την υλοποίηση του project που θα απαιτήσει επένδυση της τάξης των 4 εκατ. ευρώ.

Η αιγυπτιακή αγορά, αυτή καθαυτή, είναι σε άνοδο και οι πωλήσεις το 2015 αυξάνονται με ρυθμό 50%, που συνεπάγεται επιπλέον πωλήσεις 5 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί οτι η Αλουμύλ, από την Ελλάδα εξάγει τα high end προϊόντα και όλα τα εξαρτήματα, ενώ στην Αίγυπτο συνεργάζεται με τοπικό προμηθευτή αλουμινίου για τα πιο mainstream προφίλ.

Με τη δημιουργία του hub, που προγραμματίζεται για το 2015, ο όμιλος αναμένει εκτίναξη των πωλήσεων στις χώρες της ανατολικής Αφρικής.

Στις επόμενες κινήσεις που άμεσα κάνει στη διεθνή αγορά ο όμιλος Αλουμύλ, είναι η ίδρυση νέας θυγατρικής στη Τουρκία. Πρόκειται για την υπό σύσταση Alumil Ege, με έδρα τη Σμύρνη, όπου στη περιφέρεια της πόλης και κοντά στο αεροδρόμιο δημιουργείται σε 2.000 τ.μ. χώρος αποθηκευτικός και show room.

Η Αλουμύλ Αιγαίου(Alumil Ege), δεν συνδέεται λειτουργικά με την υφιστάμενη Alumil Turkey που διατηρεί γραφεία αντιπροσωπείας στη Κωνσταντινούπολη.

Η ενίσχυση της παρουσίας του ομίλου στη Τουρκία, δε συνδέεται μόνο με την αύξηση των πωλήσεων στη συγκεκριμένη αγορά, αλλά με αύξηση των πωλήσεων στις Δημοκρατίες του Καυκάσου.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των πωλήσεων κατά το 2015 ο όμιλος επιτυγχάνει αύξηση των πωλήσεων της τάξης του 10% στη Δυτική Ευρώπη (κυρίως σε Γερμανία, Γαλλία και Βρετανία), που αναμένεται να καλύψει τις απώλειες στα Βαλκάνια, ενώ για την ελληνική αγορά δεν μπορεί να γίνεται λόγος στις παρούσες συνθήκες αφού και πριν τις τελευταίες τραγικές εξελίξεις, ήταν σε συνθήκες καθίζησης.