Skip to main content

Αλουμύλ: Δύο νέες θυγατρικές προστέθηκαν στον όμιλο

Η Αλουμύλ, δημιουργεί hub στη βιομηχανική περιοχή του Καΐρου. Με τη νέα θυγατρική της Σμύρνης θα τροφοδοτεί το 15% του διεθνούς δικτύου της.

Δύο νέες θυγατρικές προστέθηκαν στον Όμιλο της ΑΛΟΥΜΥΛ, με την «Alumil Ege» στη Σμύρνη και, την «Alumil Misr for Industry» στην Αίγυπτο, την τρίτη εταιρεία του Ομίλου στη βορειοαφρικανική χώρα.

«Βάσει του νομικού καθεστώτος της Αιγύπτου, ιδρύσαμε μία τρίτη, παραγωγική εταιρεία αυτή τη φορά, καθώς οι δύο παλαιότερες , η Alumil Misr for Trading και η Alumil Misr for Aluminium, έχουν αντικείμενα, η μία τις εξαγωγές και η άλλη τις πωλήσεις στην αιγυπτιακή αγορά», εξηγεί ο πρόεδρος του ομίλου ΑΛΟΥΜΥΛ, Γιώργος Μυλωνάς.

Όπως δήλωσε ο κ. Μυλωνάς στη Voria.gr, η παραγωγική Alumil Misr, διαπραγματεύεται βιομηχανοστάσιο στη βιομηχανική περιοχή του Καΐρου, για τη δημιουργία ενός hub, ενός συγκροτήματος στο οποίο θα γίνεται η συναρμολόγηση και η βαφή των προφίλ αλουμινίου και που θα συμπληρώνεται από αποθηκευτικούς χώρους. Μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους στη πόλη του Καΐρου διαθέτουν οι άλλες δύο εμπορικές θυγατρικές.

Η νέα εταιρεία, που ανήκει κατά 100% στην ΑΛΟΥΜΥΛ, θα δώσει στον όμιλο τη δυνατότητα να ανταποκριθεί καλύτερα στις απαιτήσεις των αγορών, όπως και της αιγυπτιακής, η οποία, μετά την σταθεροποίηση του πολιτικού κλίματος, γνωρίζει μεγάλη άνοδο με την εισροή ξένων επενδυτικών κεφαλαίων.

Το ίδιο διάστημα, δηλαδή μέσα στον Σεπτέμβριο, ολοκληρώθηκαν και οι διαδικασίες ίδρυσης θυγατρικής, εμπορικής, στη Σμύρνη.

«Με την ίδρυση θυγατρικής στη Σμύρνη δημιουργούμε υποδομές και οργάνωση, ώστε μέσω της δυναμικής αγοράς της Τουρκίας να εξυπηρετούνται και οι αγορές του Ιράν, του βορείου Ιράκ όπως και Δημοκρατιών της πρώην ΕΣΣΔ. Η Alumil Ege, είναι μία εμπορική εταιρεία που ελέγχεται κατά 100% από την ΑΛΟΥΜΥΛ και θα σηκώσει μέρος των εργασιών που μέχρι σήμερα εκτελούνται μέσω του γραφείου αντιπροσώπευσης της Κωνσταντινούπολης», είπε ο κ. Μυλωνάς.

Σημειώνεται ότι μέσω της τουρκικής θυγατρικής εκτιμάται ότι θα γίνεται το 15% των διεθνών πωλήσεων του Ομίλου, στις πολλά υποσχόμενες αγορές της Ασίας και της Μέσης Ανατολής.

Η τρίτη σημαντική κίνηση της ΑΛΟΥΜΥΛ αφορά στην Ινδία, μία επίσης πολύ μεγάλη αγορά για τον Όμιλο, στην οποία δραστηριοποιείται τα τελευταία έξι χρόνια.

Η ΑΛΟΥΜΥΛ έχει εμπορική θυγατρική με έδρα στο Μουμπάι, την Alumil India Pvt Ltd.. Όμως στόχος του ομίλου είναι, όπως είπε ο κ. Μυλωνάς, η ενίσχυση της εταιρείας μέσω της σύμβασης με τοπικό παραγωγό ο οποίος, συνεργαζόμενος αποκλειστικά με την ΑΛΟΥΜΥΛ, θα παράγει για αυτή. Μέσω μίας τέτοιας συνεργασίας θα αποφευχθεί η πραγματοποίηση επένδυσης παραγωγικής στην Ινδία.

Σε ό,τι αφορά στις εξελίξεις στο τομέα των πωλήσεων, οι αγορές που έχουν ισχυρή τάση ανάπτυξης είναι της Αιγύπου και όλης της ανατολικής Αφρικής, ενώ αρκετά καλά βαδίζει και η τουρκική αγορά παρά την πολιτική αστάθεια καθώς «με τους Σύρους μετανάστες δεν έχει μείνει άδειο διαμέρισμα». Οι δουλειές επίσης έχουν ανοίξει στο Ιράν, τόσο στην αγορά κατοικίας όσο και για ειδικές κατασκευές σε επαγγελματικά κτίρια, ενώ κάπως έχουν αρχίσει να κινούνται και αγορές των Βαλκανίων.

Για την ΑΛΟΥΜΥΛ επίσης υπάρχουν περιθώρια αύξησης των πωλήσεων στη Δυτική Ευρώπη, στην αγορά των προφίλ με ειδικά ενεργειακά χαρακτηριστικά, αγορά με απαιτήσεις στις οποίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν όλες οι βιομηχανίες αλουμινίου.

Υπάρχει και μία ομάδα αγορών, στις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες, που έχει πληγεί λόγω των χαμηλών τιμών του πετρελαίου και οι οποίες θα περάσει έως και μία 5ετία, λόγω των απωλειών που υπέστησαν, για να επανέλθουν.

Τέλος, η αγορά που έχει κυριολεκτικώς ισοπεδοθεί, από τον Ιούλιο και μετά, είναι η ελληνική.