Skip to main content

Αλουμύλ: Το τουριστικό real estate ανεβάζει τις πωλήσεις σε Κύπρο

Εγκαινιάσθηκε νέο μεγάλο show room στη Λεμεσό και επεκτάθηκαν οι αποθήκες σε Λευκωσία. Αύξηση 50% στις πωλήσεις του Ομίλου στην Κύπρο.

Mε ρυθμούς αύξησης 50% τρέχουν οι πωλήσεις της Αλουμύλ στην Κύπρο, με τον Όμιλο να δημιουργεί γραφεία και να εγκαινιάζει μεγάλο show room στην παραθαλάσσια Λεμεσό καθώς η Κυπριακή Δημοκρατία έχει επιστρέψει στην ανάπτυξη με τον τουρισμό να βρίσκεται μπροστά σε αυτή τη νέα πορεία.

Όπως είπε στη Voria.gr ο πρόεδρος του Ομίλου Γιώργος Μυλωνάς, η Αλουμύλ βλέποντας την ανάκαμψη της κυπριακής αγοράς, επένδυσε στην επέκταση των αποθηκών της στη Λευκωσία, όπου βρίσκεται άλλωστε η έδρα της Alumil Cyprus, αλλά και επεκτάθηκε στη Λεμεσό λόγω της ανάπτυξης του τουριστικού real estate καθώς στη χώρα επενδύουν μεγάλες λιβανέζικες και ρωσικές εταιρείες που κατασκευάζουν υψηλών προδιαγραφών παραθεριστικές κατοικίες για τις οποίες υπάρχουν απαιτήσεις για αρχιτεκτονικά, ειδικά προφίλ αλουμινίου.

"Έχουμε κάνει re-engineering της ομάδας μας στην Κύπρο η οποία διαθέτει το νομικό πλαίσιο που προσελκύει επενδύσεις στον τουρισμό και ιδίως στην παραθεριστική κατοικία και όχι τόσο σε ξενοδοχειακές μονάδες. Η Κύπρος, σε ό,τι αφορά στην συγκεκριμένη αγορά του real estate, θα έπρεπε να αποτελέσει παράδειγμα για την Ελλάδα, αφού με ένα ορισμένο, σαφές και λειτουργικό νομικό πλαίσιο (σ.σ. για παράδειγμα χωροταξικές και περιβαλλοντικές ρυθμίσεις) θα μπορούσε η χώρα μας να προσελκύσει σημαντικές άμεσες ξένες επενδύσεις", τόνισε ο κ. Μυλωνάς.

Σε ό,τι αφορά την κυπριακή οικονομία ο Έλληνας επιχειρηματίας υπογράμμισε πως το σημαντικό δεν είναι αποκλειστικά η αύξηση πωλήσεων της Αλουμύλ κατά 50%, αλλά το ότι τέτοιοι ρυθμοί ανάπτυξης κυριαρχούν στο υπόλοιπο της αγοράς των κατασκευών με αποτέλεσμα στον κλάδο η ανεργία να αποτελεί εν πολλοίς παρελθόν.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος Αλουμύλ, που ανακάμπτει από τις μεγάλες αναπροσαρμογές που έγιναν λόγω της κρίσης, θα ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ σε ενοποιημένο κύκλο εργασιών στο σύνολο του 2016 επιτυγχάνοντας και βελτιωμένα λειτουργικά κέρδη, μεγαλύτερα από αυτά που προβλέπονται στο μεσοπρόθεσμο business plan της Αλουμύλ.