Skip to main content

Οι Αλβανοτσάμηδες, οι τουρκόφρονες και ένα δείγμα αξιοπρέπειας

Ενοχλήθηκαν πολύ, και καλώς ενοχλήθηκαν, επειδή το τουρκόφρονο κόμμα της Θράκης εξαπολύει επίθεση εναντίον της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με αλβανικό δημοσίευμα, ο Ν. Κοτζιάς κατά την επίσκεψή του στα Τίρανα, δήλωσε ότι εάν ο Αλβανός ομόλογός του, Ντιτμίρ Μπουσάτι, αναφερθεί σε "τσάμηδες" θα κλείσουν οι συνομιλίες και θα παρατήσει τη διαπραγμάτευση. Ο επικεφαλής του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων, Σφετίμ, ζήτησε την αντικατάσταση του Αλβανού υπουργού Εξωτερικών εάν αποδεχθεί το αίτημα του Έλληνα υπουργού.

Το ξαναέγραψα, και το επαναλαμβάνω: Κι αν δεν γίνει συζήτηση για Αλβανοτσάμηδες, σε περίπτωση που αρθεί το εμπόλεμο, αυτομάτως αναγνωρίζεται το δικαίωμά τους να προσφύγουν στα ελληνικά -κατ’ αρχάς- και στα διεθνή δικαστήρια αιτούντες αποζημιώσεις, που ανέρχονται σε 10 δισ. ευρώ. Πέρα από την ηθική πλευρά, ότι θα θεωρηθεί η Ελλάδα ότι τους εκδίωξε βιαίως.

Ενοχλήθηκαν πολύ, και καλώς ενοχλήθηκαν, επειδή το τουρκόφρονο κόμμα της Θράκης εξαπολύει επίθεση εναντίον της ελληνικής Δικαιοσύνης. Μα, αφού η ίδια η κυβέρνηση επιτίθεται εναντίον της Δικαιοσύνης, όταν δεν εγκρίνει τις κυβερνητικές μαϊμουνιές, γιατί να μη την μιμηθούν και οι τουρκόφρονες;

Δείγμα αξιοπρέπειας… Ο φυλακισμένος ηγέτης του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας, Σελαχαττίν Ντεμιρτάς, συστήνει στους Κούρδους: «Θα σας πάρει την τιμή, την αξιοπρέπεια, τα χρήματα σας, την περιουσίας σας, θα σας τα πάρει όλα και πάλι δεν θα σας συγχωρέσει... Τουλάχιστον σταθείτε όρθιοι! Διότι όσο δίνετε εσείς τόσο θα ζητά αυτός».

Ο "αυτός" είναι βέβαια ο Ερντογάν. Η διαπίστωση του Ντεμιρτάς είναι γνωστή σε όλους, πλην των Ελλήνων πολιτικών. Οι οποίοι αγνοούν και τα διδάγματα των αρχαίων Ελλήνων, επειδή αυτό το διατύπωσε πριν από 2.500 χρόνια ο Δημοσθένης.

Δεύτερη επίθεση κατά Ισραηλινού στόχου από τα προστατευμένα παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τόσκας είχε υποσχεθεί κατά την πρώτη επίθεση, ότι θα τιμωρηθούν οι ένοχοι. Οι Ισραηλινοί έμαθαν τι σημαίνουν οι υποσχέσεις των συριζαίων. Κι αφού μένουν ατιμώρητοι οι Ρουβίκωνες, συνεχίζουν τις επιθέσεις τους, πάντα προστατευμένοι.

Ο δε Τόσκας, θεωρείται από την κυβέρνηση πετυχημένος υπουργός, αφού εκτελεί πιστά τις εντολές των αριστερίστικων Συνιστωσών. Ενώ ο Πανούσης που επιχείρησε να επικρατήσει ο νόμος σ’ αυτήν την χώρα, εκδιώχθηκε. Αυτό το κράτος μας ετοιμάζουν.

Αυστηρός ο Ν. Αναστασιάδης με τους Τούρκους. Αν η Τουρκία φέρει γεωτρύπανο για γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ, δεν απέκλεισε προσφυγή της Κύπρου στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Ω, βρε κουμπάρε! τους τσάκισες τους Τούρκους.

Ήδη έχουν εκδοθεί καμιά 50ριά ψηφίσματα του ΟΗΕ που ζητούν την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από το νησί. Τα έλαβε υπόψη η Τουρκία, κουμπάρε, ή τα έχει προς άλλη χρήση; Τι θα κάνει δηλαδή ο ΟΗΕ, που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να κάνουν οι ΗΠΑ;

Να καταλάβω κάτι, βρε παλικάρια… Τι θα πει ότι η ΕΥΑΘ έχει εκατομμύρια κέρδη; Ο σκοπός μιας κρατικής κοινωφελούς επιχείρησης είναι η κερδοσκοπία, ή η διάθεση των επιπλέον χρημάτων στην βελτίωση παροχής υπηρεσιών; Και φυσικά μείωση τις τιμής πώλησης του νερού;

Δεν κατάλαβα γιατί μια κοινωφελής επιχείρηση είναι ικανοποιημένη επειδή κερδοσκοπεί, και δεν διαθέτει μέρος των ταμειακών αποθεμάτων της για πρόληψη των βλαβών, που έχουν εντοπιστεί;