Skip to main content

Αμανατίδης: Υλοποιούμε τη δέσμευση για έξοδο της χώρας από την κρίση

Ο κ. Αμανατίδης υπεραμύνθηκε της ανάγκης για «καθαρή λύση» στο θέμα του ελληνικού χρέους, ώστε να υπάρχει η περιγραφή για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα.

Για «κρίσιμο διάστημα με πολιτικές διαβουλεύσεις» έκανε λόγο ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή».

Ενόψει του Eurogroup της 15ης Μαΐου, ο Υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι «σε ένα πλαίσιο διαπραγματεύσεων, αυτό που προσπαθείς ως χώρα είναι το καλύτερο [δυνατό] αποτέλεσμα» και εκτίμησε ότι «η η αξιολόγηση θα κλείσει και μιλάμε για μια δόση, που θα είναι αυξημένη».

Ο κ. Αμανατίδης υπεραμύνθηκε της ανάγκης για «καθαρή λύση» στο θέμα του ελληνικού χρέους, «ώστε να υπάρχει η περιγραφή για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα», προκειμένου να δοθεί σαφές σήμα και να εμπεδωθεί το «κλίμα εμπιστοσύνης στις αγορές».

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι «το ζητούμενο είναι να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα της χώρας», γι' αυτό και υποστήριξε πως «όλη η πολιτική ηγεσία» θα πρέπει να συστρατευθεί σε αυτήν την προσπάθεια, εκτιμώντας παράλληλα ότι «οι διεθνείς εξελίξεις βοηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση, καθώς ολοένα και περισσότεροι ευρωπαίοι ηγέτες εστιάζουν στην αναγκαιότητα της αλληλεγγύης και της συνοχής της Ευρώπης».

Αναφερόμενος στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Αμανατίδης υποστήριξε ότι «είναι  άλλο να βγαίνεις στις αγορές με κάποιους όρους και άλλο να βγαίνεις στις αγορές με όρους ώστε  να δικαιολογήσεις  εικονικό "success story",όπως έκανε η ΝΔ, ενώ υπενθύμισε πως «πολιτική μας δέσμευση, είναι να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Αυτή τη δέσμευση υλοποιούμε».

Επιπλέον, ο Υφυπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι «η θέση της χώρας στο διεθνές και ευρωπαϊκό περιβάλλον έχει αναβαθμιστεί», έχοντας και ευρύτερη πολιτική συναίνεση στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και «αυτό δίνει υπεραξία στις προσπάθειες για την έξοδο της χώρας από την κρίση».