Skip to main content

Αμανατίδης: «Προπέτασμα καπνού» η αντιπολιτευτική στάση της ΝΔ

Ο υφυπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι «η δόση θα δοθεί την Παρασκευή», εκτιμώντας ότι έχουν λυθεί τα όποια διαδικαστικά προβλήματα

Την ελπίδα του ότι η σημερινή παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ, κ. Γκουτιέρες στο Κραν Μοντάνα να συμβάλει θετικά στην πρόοδο των συζητήσεων για το Κυπριακό, εξέφρασε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις αναφορικά με την καταβολή της δόσης προς την Ελλάδα, ο υφυπουργός εξήγησε ότι «η δόση θα δοθεί την Παρασκευή», εκτιμώντας ότι έχουν λυθεί τα όποια διαδικαστικά προβλήματα.

Αναφορικά με τους υψηλούς τόνους που επικράτησαν στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή, ο κ. Αμανατίδης σημείωσε ότι «νομίζω  ότι εσκεμμένα σηκώνεται υπερβολικά ένας θόρυβος, ο οποίος προσπαθεί να συσκοτίσει τα θετικά αποτελέσματα. Ο κ. Μητσοτάκης το περισσότερο μέρος της ομιλίας του το αφιέρωσε σε δευτερεύοντα θέματα».

Στον αντίποδα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών, από πλευράς κυβέρνησης «οι απαντήσεις που δόθηκαν κατέδειξαν πόσο σημαντικό ήταν το κλείσιμο της αξιολόγησης. Η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να συσκοτίσει τα θετικά αποτελέσματα της χώρας, όπως και τα σκάνδαλα που έρχονται προς διερεύνηση. Θα τη χαρακτήριζα πολιτικά [αυτή τη στάση] προπέτασμα καπνού».

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι «οι εξηγήσεις δόθηκαν» σχετικά με την υπόθεση NOOR 1, όπως και ότι ο αρμόδιος «υπουργός είπε να πάει [ ο κ. Μητσοτάκης] να καταθέσει στη Δικαιοσύνη».  

Ερωτηθείς σχετικά με το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το παράλληλο σύστημα πληρωμών, ο κ. Αμανατίδης υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση τότε δεν είχε τέτοιο σχεδιασμό» και κατέληξε: «Όλη αυτή η συζήτηση γίνεται από στελέχη και ανθρώπους, που θέλουν να υποστηρίξουν ότι εκείνη η περίοδος υπήρξε καταστροφική για τη χώρα».