Skip to main content

Αμανατίδης: Σύμβολο ελπίδας η αναστήλωση του Παναγίου Τάφου

Διαρκές και ισχυρό είναι το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τη διασφάλιση της τήρησης και του σεβασμού του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, τόνισε ο ΥΠΕΞ.

Ιστορική ημέρα όχι μόνο για το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, αλλά και για όλη τη Χριστιανοσύνη και την ανθρωπότητα χαρακτήρισε τη σημερινή ο Γιάννης Αμανατίδης, ο οποίος συνόδεψε τον πρωθυπουργό στην εκδήλωση για την ολοκλήρωση των εργασιών της αναστύλωσης στα Ιεροσόλυμα.

«Η αναστήλωση του Παναγίου Τάφου, που έγινε με τη φροντίδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, αλλά και την πολύτιμη καθοδήγηση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων, Θεοφίλου Γ´ και τη συνεργασία των άλλων χριστιανικών κοινοτήτων, σηματοδοτείται ως έργο καθολικής αποδοχής, σύμβολο ελπίδας και ειρηνικής συνύπαρξης σε μια περίοδο γεμάτη προκλήσεις» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Συμπλήρωσε ακόμα ότι είναι διαρκές και ισχυρό το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τη διασφάλιση της τήρησης και του σεβασμού του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, το οποίο με την μακραίωνη και εμβληματική παρουσία του, συνιστά παράγοντα που προάγει την ειρηνική συνύπαρξη και τον θρησκευτικό πλουραλισμό στη Μέση Ανατολή.

Το ενδιαφέρον αυτό καταδεικνύεται από την παρουσία του Πρωθυπουργού και τη συνέχιση της στήριξης εκ μέρους της Ελλάδας των σχεδιαζόμενων στο μέλλον έργων συντήρησης του Ναού συνολικά, κατέληξε ο κ. Αμανατίδης.