Skip to main content

Αμανατίδης:Το θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών απαιτεί λεπτούς χειρισμούς

Είμαστε εν αναμονή της ολοκλήρωσης της έρευνας του εισαγγελέα και αναμένουμε να δούμε τις κατηγορίες που θα τους αποδοθούν, είπε ο κ. Αμανατίδης.

Το θέμα κράτησης των Ελλήνων στρατιωτικών απαιτεί λεπτούς χειρισμούς, ηρεμία, ψυχραιμία και νηφαλιότητα είπε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης.

Είμαστε εν αναμονή της ολοκλήρωσης της έρευνας του εισαγγελέα και αναμένουμε να δούμε τις κατηγορίες που θα τους αποδοθούν, τόνισε ο κ. Αμανατίδης, επιμένοντας πως η κυβέρνηση έχει ενιαία στάση.

Διαβεβαίωσε ότι γίνονται όλες οι κινήσεις από πλευράς της κυβέρνησης ώστε να επιστρέψουν στη χώρα τους το συντομότερο δυνατό.

Σημείωσε ωστόσο, ότι όλα εξαρτώνται από τις κινήσεις και τις αποφάσεις της άλλης πλευράς.

Τόνισε, ότι δεν θα τεθεί ζήτημα ανταλλαγής των 8 Τούρκων πραξικοπηματιών με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, από καμία πλευρά, ούτε έχει τεθεί, καθώς πρόκειται για θέματα άλλης τάξεως.

Επεσήμανε πως η Τουρκία δεν έχει σταθερές συμμαχίες και αυτό την αναγκάζει να δημιουργεί τέτοια γεγονότα. "Η συμπεριφορά της Τουρκίας αναβαθμίζει τη θέση της χώρας μας στα μάτια των συμμάχων μας", είπε.

Επιπλέον χαρακτήρισε σημαντική την αυριανή επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στο διεθνές αεροδρόμιο των Σκοπίων μετά και την μετονομασία.

Ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα επεξεργαστεί σήμερα τις προτάσεις-απαντήσεις της σκοπιανής πλευράς στην Αθήνα, στο σχέδιο συμφωνίας της Ελλάδα για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας και ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται.

Πρόσθεσε ότι υπάρχει πολιτική βούληση και από τις δύο πλευρές να λυθούν τα ζητήματα.

Είπε τέλος πως η πρόταση της κυβέρνησης θα έρθει στη βουλή και όντας εθνικά χρήσιμη θα υιοθετηθεί από όλους στη βουλή και την ελληνική κοινή γνώμη.