Skip to main content

Επικίνδυνη πεζογέφυρα στους Αμπελόκηπους - Αντικατάσταση ζητά ο δήμος

Η συγκεκριμένα γέφυρα είναι επικίνδυνη φέρει εκτεταμένες οξειδώσεις και κρίνεται πλέον επικίνδυνη, υπογραμμίζει ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης.

Την άμεση αντικατάσταση της μεταλλικής πεζογέφυρας, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Λ. Καλλιθέας και Γεννηματά του δήμου Αμπελοκήπων, διέρχεται υπεράνω των σιδηροδρομικών γραμμών και καταλήγει στην οδό Βίτσι του Δήμου Θεσσαλονίκης, ζητά με νέα του επιστολή ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Αποδέκτες της επιστολής του κ. Κυρίζογλου είναι ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, ο πρόεδρος της ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ, Χρήστος Δουκάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ, Αθανάσιος Βούρδας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αμπελοκήπων  - Μενεμένης, η συγκεκριμένα γέφυρα είναι επικίνδυνη φέρει εκτεταμένες οξειδώσεις, κρίνεται πλέον επικίνδυνη για την ασφαλή διάβαση των πολιτών και χρήζει άμεσης αντικατάστασης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, παρά τα επανειλημμένα αιτήματά του δήμου για επίλυση του ζητήματος αυτού, δεν έχει μέχρι σήμερα ληφθεί καμία μέριμνα για την αντικατάσταση της πεζογέφυρας, με αποτέλεσμα πολλοί  κάτοικοι της περιοχής, βλέποντας την κακή κατάσταση της εν λόγω γέφυρας,  να αποφεύγουν τη χρήση της και να ταλαιπωρούνται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Επανερχόμαστε επί του αιτήματός μας το οποίο διαλαμβάνεται στο θέμα, σχετικά με την επικινδυνότητα της μεταλλικής πεζογέφυρας, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Λ. Καλλιθέας και Γεννηματά του δήμου μας, διέρχεται υπεράνω των σιδηροδρομικών γραμμών και καταλήγει στην οδό Βίτσι του Δήμου Θεσσαλονίκης. Δηλαδή συνδέει τους Αμπελόκηπους με την οδό Μοναστηρίου.

Λόγω του γεγονότος ότι η συγκεκριμένη γέφυρα φέρει εκτεταμένες οξειδώσεις, κρίνεται πλέον επικίνδυνη για την ασφαλή διάβαση των πολιτών και χρήζει άμεσης αντικατάστασης.
Παρά τα επανειλημμένα αιτήματά μας για επίλυση του ζητήματος αυτού, δεν έχει μέχρι σήμερα ληφθεί καμία μέριμνα για την αντικατάσταση της πεζογέφυρας, με αποτέλεσμα πολλοί  κάτοικοι της περιοχής, βλέποντας την κακή κατάσταση της εν λόγω γέφυρας,  να αποφεύγουν τη χρήση της και να ταλαιπωρούνται.

Σας καλούμε να προβείτε στην άμεση επίλυση αυτού του χρονίζοντος προβλήματος ώστε να γίνεται με ασφάλεια η μετακίνηση των κατοίκων της περιοχής.

Θεωρούμε αδιανόητο, στο έτος 2017, μέσα στην πόλη, να υπάρχουν τέτοιου είδους, άθλιες και ως προς την εικόνα και ως προς την κατασκευή, πεζογέφυρες.