Skip to main content

Άμεση αποχώρηση τουρκικών στρατευμάτων από τη Μοσούλη ζητεί το Ιράκ

Το CNN Türk μετέδωσε ότι στη Μοσούλη έφθασαν περίπου 130 Τούρκοι στρατιωτικοί για να εκπαιδεύσουν μονάδες Πεσμεργκά, Ιρακινών Κούρδων μαχητών

Παραβίαση της εδαφικής κυριαρχίας της χώρας αποτελεί σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης του Ιράκ η είσοδος «περίπου ενός τάγματος» Τούρκων στρατιωτών στην βόρεια περιοχή Νινευή και καλεί τις τουρκικές δυνάμεις να αποχωρήσουν αμέσως.

Το υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωση του, που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, χαρακτήρισε την τουρκική δραστηριότητα «μια εισβολή» και απέρριψε κάθε στρατιωτική επιχείρηση που δεν γίνεται κατόπιν συντονισμού με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Βαγδάτης.

Νωρίτερα χθες, μια πηγή στις τουρκικές υπηρεσίες δήλωσε στο πρακτορείο Reuters πως δεκάδες Τούρκοι στρατιώτες αναπτύχθηκαν στην περιοχή της Μοσούλης, στο βόρειο Ιράκ, για να προσφέρουν εκπαίδευση στις ιρακινές δυνάμεις.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk, επικαλούμενο επίσης πηγές στις τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας, μετέδωσε ότι στην περιοχή της Μοσούλης έφθασαν περίπου 130 Τούρκοι στρατιωτικοί για να εκπαιδεύσουν μονάδες Πεσμεργκά, Ιρακινών Κούρδων μαχητών.