Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018
x

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΖΗΤΑΕΙ Η ΝΔ

Με τις ακραία χαμηλές θερμοκρασίες, το επίδομα πετρελαίου πρέπει να δοθεί στους δικαιούχους τώρα, τονίζουν κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την άμεση καταβολή του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης ζητούν κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση για ασυνέπεια αλλά και έλλειμμα κοινωνικής ευθύνης.

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αφού πετσόκοψε το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης και μείωσε στο μισό τους δικαιούχους, αποφάσισε ότι, για τις αιτήσεις τους το φετινό χειμώνα, θα πληρωθούν ... το καλοκαίρι» αναφέρουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμπληρώντοντας ότι οι πολίτες έχουν ανάγκη το επίδομα θέρμανσης για να ζεσταθεί το νοικοκυριό τους και ότι δεν αντέχουν να περιμένουν το καλοκαίρι.

«Με τις ακραία χαμηλές θερμοκρασίες αυτού του χειμώνα, το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης πρέπει να δοθεί στους δικαιούχους, τώρα» τονίζουν οι ίδιες πηγές και καλούν την κυβέρνηση να καταβάλει το επίδομα σε όσους έκαναν αίτηση μέχρι 31.12.2016 άμεσα, μέσα στον Ιανουάριο αλλά και για αιτήσεις που γίνονται εφεξής κάθε μήνα, το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης να καταβάλλεται μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα, όπως δηλαδή γινόταν μέχρι το τέλος του 2014.

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τον Οκτώβριο 2015, με τα νέα, αριστερά, κριτήρια πετσόκοψε το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης. Έτσι, μειώθηκαν περίπου στο μισό οι δικαιούχοι, μειώθηκε στα 0,25 ευρώ ανά λίτρο το επίδομα, καταργήθηκε η προκαταβολή ύψους 25%, "έχασαν" 105.000.000 ευρώ οι μέχρι το 2014 δικαιούχοι και πήγαν "περίπατο" οι διακηρύξεις για δήθεν κοινωνική και περιβαλλοντική ευαισθησία της Αριστεράς. Θυμίζουμε ότι, το 2014, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε μειώσει κατά 30% τον Ε.Φ.Κ. στο πετρέλαιο θέρμανσης, διατηρώντας το υψηλό επίδομα (0,35 ευρώ ανά λίτρο) και τα διευρυμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για τη χορήγησή του» υπογραμμίζουν κύκλοι της ΝΔ. 

Φέρονται μάλιστα κατά της κυβέρνησης και για την αύξηση στις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης λόγω αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης κατά 22% και αύξησης του Φ.Π.Α. στο 24%.

«Την πρώτη εβδομάδα του 2017, διαμορφώθηκε στα 0,991 ευρώ ανά λίτρο, όταν την αντίστοιχη εβδομάδα πέρυσι, ήταν 0,746 ευρώ ανά λίτρο. Αύξηση, δηλαδή, κατά 0,245 ευρώ ανά λίτρο ή κατά 33%! Η επιβάρυνση αυτή, για ένα μέσο τετραμελές νοικοκυριό, που χρειάζεται τουλάχιστον 1.500 λίτρα για να θερμάνει το σπίτι του από τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο του επόμενου έτους, ανέρχεται σε 368 ευρώ! Μια τεράστια, επιπλέον μείωση του διαθέσιμου εισοδήματός του, που έρχεται να προστεθεί στα μέτρα φοροεπιδρομής και μείωσης μισθών και συντάξεων, που έχει επιβάλει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ» δηλώνουν χαρακτηριστικά.

«Ακόμη, όμως, και για τους φτωχότερους από τους συμπολίτες μας, που εξακολουθούν να είναι δικαιούχοι του "κουτσουρεμένου" επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, ο φετινός χειμώνας είναι Γολγοθάς. H Κυβέρνηση εδέησε να βγάλει την Υπουργική Απόφαση με τις λεπτομέρειες χορήγησης τους επιδόματος, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, δηλαδή δύο μήνες μετά την έναρξη της θερμαντικής περιόδου 2016 – 2017! Για να πληροφορήσει τους δικαιούχους ότι για τις αιτήσεις τους το φετινό χειμώνα θα πληρωθούν ... το καλοκαίρι του 2017!» επισημαίνουν, προσθέτοντας ότι αυτή η στάση είναι εμπαιγμός και πρόκληση για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.

«Η κυβέρνηση οφείλει έστω και τώρα, να αναθεωρήσει τις αποφάσεις της» καταλήγουν οι κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ