Skip to main content

Αμετακίνητοι οι αγρότες της Βόρειας Ελλάδας

Παραμένουν στα «μπλόκα» τους οι αγρότες της Κεντρικής, της Δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Το ενδιαφέρον στρέφεται στη συνάντηση που θα έχουν οι εκπρόσωποι των 19 αγροτικών μπλόκων με την κα Μπα
Στη σημερινή συνάντηση εκπροσώπων των 19 αγροτικών μπλόκων, μεταξύ τωνοποίων και εκείνα του Προμαχώνα και της Νίκαιας, με την υπουργόΑγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, στρέφεται τοενδιαφέρον σχετικά με τις εξελίξεις στις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Εξάλλου, τα τρακτέρ των αγροτών παραμένουν συγκεντρωμένα στο οδικό δίκτυο περιφερειακά της Θεσσαλονίκης , ενώ ομαλή ήταν η πρόσβαση των οχημάτων κατά τη διάρκεια της νύχτας στα «Πράσινα Φανάρια», στον κόμβο της Χαλκηδόνας, αλλά και στα διόδια των Μαλγάρων.

Οι αγρότες του νομού Σερρών παρέμειναν στη διάρκεια της νύχτας, στην οδική πρόσβαση προς το τελωνείο του Προμαχώνα, εμποδίζοντας τη διέλευση των φορτηγών, ενώ η κίνηση των λεωφορείων και των Ι.Χ. αυτοκινήτων διεξάγεται κανονικά.

Αποκλεισμένοι από τους αγρότες, είναι οι οδικοί κόμβοι της Νίκαιας και των Μικροθηβών στη Θεσσαλία.

Τα τρακτέρ των αγροτών παραμένουν συγκεντρωμένα στην Τρίγλια, στις Καλύβες, στην Ορμύλια, αλλά και στη Γαλάτιστα στο νομό της Χαλκιδικής. Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται χωρίς πρόβλημα.

Ανοιχτός στη διάρκεια της νύχτας ήταν ο δρόμος προς το συνοριακό σταθμό της Δοϊράνης, στο νομό Κιλκίς.

Οι αγρότες έχουν συγκεντρώσει τρακτέρ στο 23ο χλμ του δρόμου Κοζάνης-Λάρισας, αλλά και στο 40ό χλμ. του δρόμου Φλώρινας-Κοζάνης.

Οι αγρότες διατηρούν μικρό αριθμό από τρακτέρ, τα οποία παραμένουν συγκεντρωμένα και στη γέφυρα των Σερβίων, στην Κοζάνη, χωρίς να προκαλούν πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων.