Skip to main content

Μετρό: Αλλαγές στην Αγ. Σοφίας - Ποιες ρυθμίσεις ακολουθούν στο κέντρο

Αμφιδρομείται η Αγίας Σοφίας - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Βενιζέλου από το καλοκαίρι - Εκδηλώσεις τον Μάιο υπό τον τίτλο «Άνοιξη στο Μετρό»

Αμφιδρομείται σήμερα μετά το μεσημέρι το τμήμα της οδού Αγίας Σοφίας από την πλατεία μέχρι την οδό Εγνατία. Έχει ήδη γίνει η οδοσήμανση από την Αττικό Μετρό και αναμένεται η ρύθμιση των σηματοδοτών. Το συγκεκριμένο τμήμα, μήκους περίπου 200 μέτρων, είχε μονοδρομηθεί τον Νοέμβριο του 2013 και σήμερα καθώς έχουν ουσιαστικά περαιωθεί οι αρχαιολογικές ανασκαφές στον σταθμό "Αγίας Σοφία" ξαναδίνεται σε κυκλοφορία δύο όψεων.

Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Γιάννης Μυλόπουλος, επισημαίνοντας ότι η παρέμβαση αυτή, η οποία δεν πρόκειται να αλλάξει μέχρι να τελειώσει το έργο κατασκευής του μετρό, επιταχύνθηκε κατά το δυνατόν προκειμένου να διευκολυνθεί η κίνηση επί της οδού Εγνατίας, η οποία έχει γίνει δυσχερέστερη λόγω του περιορισμού της κυκλοφορίας σε τμήμα της οδού Βενιζέλου μόνο σε μία λωρίδα.

Ρυθμίσεις στην οδό Βενιζέλου

Η οδός Βενιζέλου θα κλείσει τελείως στο τμήμα πάνω από την Ερμού και έως την Εγνατία για ένα έως δύο μήνες στη διάρκεια του καλοκαιριού και μέχρι να κατασκευαστεί η πλάκα οροφής του σταθμού.

Ο κ. Μυλόπουλος είπε ότι η διάρκεια αποκλεισμού του συγκεκριμένου τμήματος δεν μπορεί να καθοριστεί από τώρα επακριβώς, γιατί θα εξαρτηθεί από την πρόοδο της αρχαιολογικής έρευνας. Όταν θα απελευθερωθεί το συγκεκριμένο κομμάτι της Βενιζέλου, θα κλείσει για περίπου το ίδιο διάστημα το τμήμα από την Εγνατία μέχρι την οδό Ιουστινιανού.

Οι καταλήψεις των εργοταξίων του μετρό σταδιακά περιορίζονται και πριν τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα απελευθερωθεί το τμήμα στην περιοχή του Συντριβανίου, εκεί που σήμερα δημιουργείται ένα σαλιγκάρι στην κυκλοφορία.

«Άνοιξη στο Μετρό»

Τέλος, προκειμένου να γνωρίσουν οι Θεσσαλονικείς και τα αρχαιολογικά ευρήματα που αποκαλύφθηκαν στο μετρό αλλά και την πρόοδο που έχει γίνει στο έργο, μέσα στον Μάιο για ένα τριήμερο θα γίνουν εκθέσεις φωτογραφίας και θα εκτεθούν και ευρήματα σε κάποιον ή κάποιους από τους πιο προχωρημένους κατασεκυαστικά σταθμούς, δηλαδή στους σταθμούς Ευκλείδη, Παπάφη και Συντριβάνι. Το τριήμερο αυτό θα έχει τη γενική ονομασία «Άνοιξη στο Μετρό».