Skip to main content

Περισσότερα λεωφορεία τον Δεκέμβριο, ανασχεδιασμός έως τον Μάρτιο

Μέσα στον Δεκέμβριο θα υπάρξει μια «μικρή αλλά σημαντική αύξηση» των λεωφορείων - Τι δηλώνει στη Voria.gr ο πρόεδρος του ΟΣΕΘ Κώστας Αμπατζάς.

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018 θα υλοποιηθούν σταδιακά οι αναδιοργανώσεις των γραμμών του ΟΑΣΘ, όπως δήλωσε στη Voria.gr ο Κώστας Αμπατζάς, πρόεδρος του νεοσύστατου Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ).

Σύμφωνα με τον κ. Αμπατζά, μέχρι το τέλος του 2017 θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αποτύπωσης των προβλημάτων που υπάρχουν, ώστε πάνω στα αποτελέσματα της μελέτης αυτής να βασιστεί ο ανασχεδιασμός των γραμμών.

Όπως σημείωσε ο κ. Αμπατζάς, ο οργανισμός έχει ως στόχο, μέσω των παρεμβάσεων που θα γίνουν, να εξυπηρετούνται περισσότερα δρομολόγια στο ωράριο των οδηγών. Στο πλαίσιο του ανασχεδιασμού, όπως πρόσθεσε ο ίδιος, οι εξοικονομήσεις που θα γίνονται από ένα δρομολόγιο θα λειτουργούν προς όφελος άλλου δρομολογίου που κινείται όμως στην ίδια περιοχή ώστε συνολικά καμία περιοχή να μην ζημιωθεί από τις επερχόμενες αλλαγές.

Η προτεραιότητα θα δοθεί σε περιοχές που αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα, όπως έγινε ήδη στην περίπτωση της γραμμής 52 (Ν.Σ.Σταθμός - ΤΕΙ Σίνδου), αλλά και στις δημοφιλείς γραμμές.

Αναφορικά με τον αριθμό των λεωφορείων, ο κ. Αμπατζάς επεσήμανε πως μέσα στον Δεκέμβριο θα υπάρξει μια «μικρή αλλά σημαντική αύξηση» των λεωφορείων και η αύξηση του αριθμού τους θα συνεχιστεί και το 2018.

«Δεν θέλουμε να κάνουμε αποσπασματικές παρεμβάσεις. Θέλουμε να κάνουμε ένα σχεδιασμό με βάση την πραγματικότητα και όχι τις ιδανικές συνθήκες που θα επιθυμούσαμε. Οι παρεμβάσεις μας γίνονται με γνώμονα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε λόγω των περιορισμών σε ανθρώπινους πόρους και τεχνικά μέσα», σημείωσε ο ίδιος.

Μάλιστα, παραδεχόμενος τα προβλήματα που υπάρχουν, κάλεσε τους πολίτες να εκφράζουν τα παράπονά τους στον οργανισμό ώστε να ενημερώνουν για τα κακώς κείμενα που εντοπίζονται στις γραμμές των λεωφορείων.