Skip to main content

Αναχώρησε για τη Σιγκαπούρη ο Κιμ Γιονγκ Ουν για τη συνάντηση με Τραμπ

Ο Κιμ επιβιβάστηκε σε ένα αεροσκάφος των κινέζικων αερογραμμών, που χρησιμοποιείται συνήθως από υψηλόβαθμους κινέζους αξιωματούχους.

Το ιδιωτικό αεριωθούμενο του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν αναχώρησε σήμερα από την Πιονγκγιάνγκ και κατευθύνεται προς τη Σιγκαπούρη, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap News Agency χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Κιμ επιβιβάστηκε σε ένα αεροσκάφος των κινέζικων αερογραμμών, που χρησιμοποιείται συνήθως από υψηλόβαθμους κινέζους αξιωματούχους, τόνισε το πρακτορείο.

Ένα άλλο, φορτηγό αεροπλάνο, το οποίο είχε συνοδεύσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Κίνα αναχώρησε επίσης σήμερα από την Πιονγκγιάνγκ και είναι πιθανό να κατευθύνεται προς τη Σιγκαπουρη, ενόψει της συνόδου κορυφής του Κιμ με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Κιμ πρόκειται να συναντηθεί αργότερα σήμερα στη Σιγκαπούρη με τον πρωθυπουργό αυτής της πόλης κράτους Λι Σιέν Λουνγκ, αναφέρεται σε δήλωση που εκδόθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών της Σιγκαπούρης.