Skip to main content

Ανακαλύφθηκε κρυφό τούνελ στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά

Το τούνελ οδηγεί σε ένα εκκλησάκι στολισμένο με τοιχογραφίες με θέματα τον Παράδεισο και την Κόλαση, τον Θάνατο και τη Ζωή.

Ένα μυστικό τούνελ που οδηγεί σε ένα παρεκκλήσι εντοπίστηκε στη μονή της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Hurriyet.

Το τούνελ βρέθηκε στο βόρειο μέρος της μονής, κάτω από τη σκεπή ενώ στο εκκλησάκι υπάρχουν τοιχογραφίες με θέματα τον Παράδεισο και την Κόλαση, τον Θάνατο και τη Ζωή.

Στην ιστορική μονή της Παναγίας Σουμελά γίνονται εργασίες αποκατάστασης και αναμένεται η μονή να ανοίξει ξανά για το κοινό τον Αύγουστο του 2018, ενώ ολόκληρο το έργο πιθανόν να παραδοθεί στο τέλος του ερχόμενου έτους.

Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Τουρισμού Νομού Τραπεζούντας Αλί Αϊβάζογλου είπε πως οι εργασίες έγιναν κάτω από δύσκολες συνθήκες, όμως με το πέρας των εργασιών οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν από κοντά όλα τα σημεία του μοναστηριού.

Ο ίδιος είχε ήδη προαναγγείλει τη σημαντική ανακάλυψη, χωρίς όμως να αποκαλύψει ωστόσο περί τίνος πρόκειται.

Αν και το παρεκκλήσι δεν είναι σε καλή κατάσταση, αναμένεται να γίνουν επισκευές ώστε με το άνοιγμα του μοναστηριού το καλοκαίρι του 2018 να το επισκέπτονται οι τουρίστες και οι πιστοί.