Skip to main content

Ανακαλύψτε το γαλλικό χιούμορ τον Απρίλιο στο TV5MONDE

To TV5MONDE κατά τη διάρκεια του Απριλίου θα παρουσιάσει κωμωδίες με τραγελαφικές καταστάσεις, απίθανους χαρακτήρες και χιουμοριστικές ατάκες.

Ιδιαίτερα πλούσιο θα είναι το πρόγραμμα του γαλλικού κινηματογραφικού καναλιού TV5MONDE τον Απρίλιο παρουσιάζοντας τραγελαφικές καταστάσεις, απίθανους χαρακτήρες και χιουμοριστικές ατάκες, με αφορμή την ημέρα της Πρωταπριλιάς. Παράλληλα, θα προβληθούν αξιόλογες ταινίες με πρωταγωνιστές κλασικούς ηθοποιούς του γαλλικού κινηματογράφου.

Το πρόγραμμα

TOUT POUR ÊTRE HEUREUX / ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ
Πέμπτη 12 Απριλίου στις 22:00

Ο Antoine, αιώνια εγωιστής και ανικανοποίητος, ποτέ δεν ασχολήθηκε πραγματικά με τις κόρες του. Οταν θα εγκαταλείψει τη συζυγό του του γιατί έχει ερωτευτεί μία άλλη γυναίκα, αυτή αποφασίζει απροειδοποίητα να του αφήσει τις κόρες τους για 15 ημέρες. Ο Antoine είναι υποχρεωμένος να αναλάβει τον ρόλο του σαν πατέρας. Μία κωμωδία μοντέρνα και ακαταμάχητη.

Σκηνοθεσία : Cyril Gelblat (Γαλλία, 2015)
Ηθοποιοί : Manu Payet, Audrey Lamy, Aure Atika

Υπότιτλοι : Γαλλικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Ολλανδικά, Ισπανικά, Ρωσικά. OΧΙ ΡΟΥΜΑΝΙΚΑ

L’INVITATION / Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Πέμπτη 19 Απριλίου στις 22:00

Τρεις το πρωί. Ο Raphaël σηκώνεται με δυσκολία από το κρεβάτι για να πάει να βοηθήσει τον φίλο του Léo, που έμεινε με το αυτοκίνητο. Εκεί, βρίσκει σαμπάνιες, φίλους και μία αυτοσχέδια γιορτή... Η βλάβη του αυτοκινήτου δεν ήταν παρά ένα τέχνασμα του Λεό για να τεστάρει τους φίλους του!
 
Σκηνοθεσία : Michaël Cohen (Γαλλία, 2015)
Ηθοποιοί : Nicolas Bedos, Michaël Cohen

Υπότιτλοι : Γαλλικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Ολλανδικά, Ισπανικά, Ρωσικά, Ρουμανικά



PÈRE-FILS THÉRAPIE / ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΑΤΕΡΑ-ΓΙΟΥ

Πέμπτη 26 Απριλίου στις 22:00

Είναι πατέρας και γιος αλλά δεν αντέχουν ο ένας τον άλλο. Μία μόνο λύση : να συμμετάσχουν σε ένα σεμινάριο συμφιλίωσης « Περιπέτειες Πατέρα Γιου », που διοργανώνεται στο φαράγγι του Verdon. Μεταξύ καχυποψίας και πισώπλατων χτυπημάτων βέβαια, η συμφιλίωση δεν θα επέλθει τόσο απλά...
 
Σκηνοθεσία : Émile Gaudreault (Γαλλία, 2015)
Ηθοποιοί : Richard Berry, Jacques Gamblin

Υπότιτλοι : Γαλλικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Ολλανδικά, Ισπανικά, Ρωσικά, Ρουμανικά

LA CONFIANCE RÈGNE / ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

Κυριακή 22 Απριλίου στις 22:00

Η Chrystèle και ο Christophe δεν έχουν κανέναν ηθικό ενδοιασμό. Εργάζονται ως οικιακοί βοηθοί και δεν διστάζουν να κλέψουν τους εργοδότες τους όποτε παρουσιάζεται μία τέτοια ευκαιρία. Εκείνος είναι χαζός, εκείνη, άπιστη. Παρόλα αυτά, αγαπιούνται αυτοί οι δυο, πραγματικά. Κι όταν υπάρχει αγάπη, υπάρχει και απόλυτη εμπιστοσύνη...
 
Σκηνοθεσία : Etienne Chatiliez (Γαλλία, 2003)
Ηθοποιοί : Vincent Lindon, Cécile de France

Υπότιτλοι : Γαλλικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Ολλανδικά, Ισπανικά, Ρωσικά, Ρουμανικά

Οι κλασσικοί του γαλλικού κινηματογράφου

Μία απαστράπτουσα Catherine Deneuve ως πρώην ερωμένη του Προέδρου της Δημοκρατίας, εξαιρετικά ερμηνευμένο από τον Jean-Louis Trintignant. Ένας εντυπωσιακά αληθινός Jean Rochefort ως ακτιβιστής που μάχεται ενάντια στο γαλλικό στρατό ενσαρκωμένος από τον ταλαντούχο Michel Bouquet.

Μυστικά, ίντριγκες και μηχανορραφίες : ανακαλύψτε τις εντυπωσιακές ιστορίες των δύο εξαιρετικών αυτών ντουέτων.

LE BON PLAISIR

Κυριακή 8 Απριλίου στις 22:00
 
Βουτιά στα άδυτα της εξουσίας, της πραγματικής, εκείνης που τα επιτρέπει όλα. Η Claire πέφτει θύμα κλοπής και χάνει την τσάντα της που περιείχε ένα γράμμα γραμμένο δέκα χρόνια νωρίτερα από τον εραστή της, σήμερα Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εκείνος ζητούσε τότε από την έγκυο ερωμένη του να κάνει έκτρωση. Η Claire ειδοποιεί αμέσως την υπηρεσία του Προέδρου. Αμέσως ενεργοποιείται η κρατική μηχανή...
 
Σκηνοθεσία : Francis Girod (Γαλλία, 1983)
Ηθοποιοί : Jean-Louis Trintignant, Catherine Deneuve,
Βραβεία : υποψηφιότητες (César, 1985)

Υπότιτλοι : all subtitles available



LE COMPLOT

Κυριακή 15 Απριλίου στις 22:00
 
Το 1962, προκειμένου να εμποδίσουν τον Ντε Γκωλ από το ν’αφήσει την Αλγερία να ανεξαρτητοποιηθεί, οι ακτιβιστές του O.A.S. ετοιμάζουν την απόδραση του στρατηγού Challe, υπέρμαχου της γαλλικής Αλγερίας, φυλακισμένου στην Tulle. Ο Dominique Clavet, που διαδέχτηκε τον αρχηγό του όταν εκείνος συνελήφθη, οργανώνει ένα hold-up για να χρηματοδοτήσει την επιχείρηση. Δεν υπολόγισε όμως την αποφασιστικότητα του τμηματικού επιτρόπου Lelong, πιστού στην κυβέρνηση.
 
Σκηνοθεσία : René Gainville (Γαλλία/Ισπανία/Ιταλία, 1973)
Ηθοποιοί : Jean Rochefort, Michel Bouquet
Υπότιτλοι : all subtitles available   

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ και εδώ.