Skip to main content

Ανακάμπτουν τα ελληνικά ομόλογα μετά τη χθεσινή βουτιά

Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου υποχωρεί κατά 2,1% και στο 4,712%, παραμένοντας ωστόσο σε αρκετά υψηλά επίπεδα.

Ανάσα παίρνει σήμερα η αγορά των ελληνικών ομολόγων μετά το χθεσινό ισχυρό sell-off το οποίο εκτόξευσε το κόστος δανεισμού του ελληνικού Δημοσίου κοντά στο 5% και στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου, όταν ουσιαστικά ξεκίνησε το ράλι των ελληνικών κρατικών τίτλων, με αιτία και αφορμή το swap των ομολόγων του PSI.

Ακολουθώντας τα βήματα της ανάκαμψης που σημειώνεται στην ιταλική αγορά, η οποία ήταν και το "επίκεντρο" του... σεισμού που ταρακούνησε τις αγορές το προηγούμενο διήμερο λόγω της πολιτικής κρίσης που ταλανίζει τη γειτονική χώρα, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά 2,1% και στο 4,712%, παραμένοντας ωστόσο σε αρκετά υψηλά επίπεδα αν αναλογιστεί κανείς ότι στις αρχές Μαΐου είχε βρεθεί κάτω από το 4%.

Ανάλογη είναι και η βελτίωση στο 5ετές ομόλογο, με την απόδοσή του να διαμορφώνεται στο 3,812% με πτώση της τάξης του 3,66%, ωστόσο είναι μικρή σε σχέση με το χθεσινό sell-off το οποίο εκτόξευσε το yield του κατά 16%.

Στην Ιταλία, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά 3,74% στο 2,988% την στιγμή που χθες είχε εκτοξευθεί κατά σχεδόν 19%.