Skip to main content

Εντυπωσιάζει το σχέδιο για την ανακαίνιση της Τούμπας (φωτο)

Το έργο στέγασης θα αφορά όλες τις θύρες του σταδίου, ενώ κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό φαίνεται το κέλυφος που θα περιβάλει τη... νέα Τούμπα

Την ολική ανακαίνιση της Τούμπας, έναντι της κατασκευής νέου γηπέδου, προκρίνει ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος, μάλιστα, ανέθεσε την εκπόνηση σχετικής μελέτης για την αναβάθμιση της έδρας του Δικεφάλου στην εταιρεία AETER Architects.

Η εταιρεία, με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της από τις 12 Δεκεμβρίου, γνωστοποιούσε ότι είχε εκπονήσει το σχέδιο για την ανακαίνιση, τη βελτίωση και τη στέγαση του σταδίου, συνοδεύοντας την ενημέρωσή της με ένα κολάζ φωτογραφιών από τη μακέτα που προτείνει στον μεγαλομέτοχο του Δικεφάλου. Το εν λόγω σχέδιο, όπως διακρίνεται στην εικόνα που ακολουθεί, αφορά όλες τις θύρες του σταδίου, ενώ κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό φαίνεται το κέλυφος που θα μπορούσε, όπως προκύπτει από τη μελέτη, να περιβάλλει τη... νέα Τούμπα.

Εντούτοις, μετά τον θόρυβο που προκάλεσε η είδηση για τη διαφαινόμενη επιλογή Σαββίδη να προτιμήσει το λίφτινγκ της Τούμπας και όχι την κατασκευή νέου γηπέδου, η συγκεκριμένη ανάρτηση στον ιστότοπο της εταιρείας, πλέον, δεν υπάρχει. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν έχει πάρει επίσημη θέση για το ζήτημα, ωστόσο όλα συνηγορούν στο γεγονός πως ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου έχει την ανακαίνιση της έδρας του συλλόγου.

Παράλληλα, δεν έχουν γίνει γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες για τη μελέτη της εταιρείας, όπως το εάν περιλαμβάνεται αλλαγή της χωρητικότητας του γηπέδου (σήμερα 28.700 θέσεων), βελτίωση της προσβασιμότητας σε αυτό ή άλλες τεχνικές παρεμβάσεις. Βέβαια, ακόμη και εάν επιλεγεί η συγκεκριμένη εταιρεία για το έργο, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που θα πρέπει να ξεπεραστούν, όπως γραφειοκρατικά ζητήματα. Επί παραδείγματι, θα πρέπει να προχωρήσουν συμφωνίες με το κράτος, όπου ανήκει ο περιβάλλοντας χώρος, προκειμένου να ξεκινήσει ένα τέτοιο project.

Η συγκεκριμένη εταιρεία, που εδρεύει στην Αθήνα, έχει κατά το παρελθόν αναλάβει έργα που αφορούν αθλητικές εγκαταστάσεις. Συγκεκριμένα, έχει αναλάβει και ολοκληρώσει το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο, ενώ είχε παρουσιάσει σχέδια για την ανακατασκευή του γηπέδου της Νέας Σμύρνης (2005), του κλειστού γηπέδου της Λαμίας, ενώ πολλά χρόνια πριν, το 1994, είχε συμμετάσχει σε ένα φιλόδοξο σχέδιο κατασκευής αθλητικού κέντρου στην ανατολική Θεσσαλονίκη, το οποίο δεν προχώρησε ποτέ.