Skip to main content

Ανακαίνιση στα ΚΤΕΛ Χαλκιδικής για την εξυπηρέτηση των επιβατών

Οι χώροι υγιεινής είναι ανεπαρκείς, οπότε τα ΚΤΕΛ ανακαινίζονται για να καλύψουν τις ανάγκες του μισού εκατομμυρίου επιβατών που μετακινούν κάθε χρόνο

Σε ανακαίνιση προχωρά το ΚΤΕΛ Χαλκιδικής, προκειμένου να γίνει πιο λειτουργικό και εξυπηρετικό προς τους εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες που εξυπηρετεί σε ετήσια βάση και κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν η κίνηση πολλαπλασιάζεται.

Το κύριο πρόβλημα είναι οι χώροι υγιεινής, που είναι ανεπαρκείς πλέον και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τον κόσμο. Από το 2007 που εγκαταστάθηκαν τα ΚΤΕΛ Χαλκιδικής στην περιοχή «Λυγαριές» του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, η κίνηση αυξήθηκε σημαντικά και οι εσωτερικές διαρρυθμίσεις για τη δημιουργία πρόσθετων χώρων υγιεινής, που θα βελτιώσουν τη λειτουργικότητα του κτηρίου (σε οικόπεδο 5,2 στρεμμάτων) κρίνονται απολύτως απαραίτητες.

«Έχει διαπιστωθεί ότι ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες ο υφιστάμενος αριθμός χώρων υγιεινής είναι ανεπαρκής για την κάλυψη των αναγκών των διακινούμενων επιβατών. Οπότε στα πλαίσια εργασιών ανακαίνισης που θα πραγματοποιηθούν στο κτίριο αποφασίστηκε η κατάργηση των δύο καταστημάτων και η δημιουργία πέντε WC ανδρών, πέντε WC γυναικών καθώς και ενός νέου WC ΑΜΕΑ», αναφέρεται στη σχετική μελέτη.

Η μελέτη κατατέθηκε και οι περιβαλλοντικοί όροι της εγκρίθηκαν από τη μητροπολιτική επιτροπή Θεσσαλονίκης, οπότε πλέον υπάρχει το «πράσινο φως» για να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Το ΚΤΕΛ Χαλκιδικής, διαθέτει στόλο 61 υπεραστικών λεωφορείων, που εκτελούν τα καθημερινά δρομολόγια από και προς τη Χαλκιδική και τρία τουριστικά λεωφορεία τα οποία εκτελούν μεταφορές μαθητών.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του 2016 ο συνολικός αριθμός επιβατών που εξυπηρετήθηκαν δια μέσω του σταθμού ήταν 569.281, εκ των οποίων οι αναχωρήσεις αφορούσαν 341.586 άτομα και οι αφίξεις: 227.695 άτομα. Το απασχολούμενο προσωπικό ανέρχεται σε 168 άτομα εκ των οποίων: Διοικητικό: 9, Εκδότες εισιτηρίων: 2, Ελεγκτές: 2, Εισπράκτορες: 37, Σταθμάρχες: 2, Φορτοεκφορτωτές: 4, Καθαρίστριες: 3 και Οδηγοί: 104.

Εντός του σταθμού έχει αδειοδοτηθεί η λειτουργία ιδιωτικού πρατηρίου υγρών καυσίμων, το οποίο περιλαμβάνει τέσσερις υπόγειες δεξαμενές συνολικής χωρητικότητας 60.000lt diesel κίνησης. Ο σταθμός περιλαμβάνει ακόμα 30 θέσεις στάθμευσης λεωφορείων και θέσεις στάθμευσης ΙΧ οχημάτων για την εξυπηρέτηση των αναγκών του προσωπικού και των επιβατών.