Skip to main content

Ανακοινώθηκε από την ΑΕΚ η μετεγγραφή του Μασούντ Σοτζέι (video)

Ο 33χρονος διεθνής Ιρανός μέσος υπέγραψε συμβόλαιο ως το τέλος της χρονιάς με την «Ενωση» να διατηρεί το δικαίωμα ανανέωσης για έναν ακόμα χρόνο

Ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ είναι από σήμερα ο Μασούντ Σοτζέι.

Ο 33χρονος διεθνής Ιρανός μέσος υπέγραψε συμβόλαιο ως το τέλος της χρονιάς (με δικαίωμα ανανέωσης για έναν ακόμα χρόνο) και θα ενισχύσει την «Ενωση» με την επανέναρξη του πρωταθλήματος, στις αρχές Ιανουαρίου.

Γνώριμος στους Ελληνες φιλάθλους από τη θητεία του στον Πανιώνιο, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, ο Μασούντ ξεκίνησε την καριέρα του από τη Σανάτ Ναφτ της πατρίδας του και, αφού πέρασε από τις Σαϊπα και Αλ-Σαρζάχ, το 2008 μετακόμισε στην Ισπανία για λογαριασμό της Οσασούνα. Στην ομάδα της Παμπλόνα έπαιξε ως το 2013, με 101 συμμετοχές και οκτώ γκολ στο ισπανικό πρωτάθλημα, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε για μία σεζόν στη Λας Πάλμας (29 συμμ. - 5 γκολ). Πέρασε από δύο ομάδες του Κατάρ (Αλ-Σαχάνια και Αλ-Γκαράφα), πριν επιστρέψει στην Ευρώπη για λογαριασμό των «κυανέρυθρων», με τον οποίο είχε 41 συμμετοχές στη Super League, με απολογισμό 7 γκολ και 6 ασίστ.

Στην εθνική ομάδα του Ιράν έχει αγωνιστεί 70 φορές (8 γκολ) και ήταν μέλος της αποστολής στα Παγκόσμια Κύπελλα του 2006 και του 2014. Ελπίζει να είναι παρών και στο Μουντιάλ της Ρωσίας, αν και τον τελευταίο καιρό δεν καλείται από τον Κάρλος Κεϊρόζ, μετά την πολυσυζητημένη απόφασή του να αγωνιστεί στο ματς του Πανιωνίου με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Europa League, παρά τη σχετική απαγόρευση της ιρανικής κυβέρνησης.

Στις πρώτες δηλώσεις του ως παίκτης των «κιτρινόμαυρων», ο παίκτης δήλωσε πανευτυχής που θα συνεχίσει την καριέρα του στην «Ένωση», ενώ εξέφρασε την σιγουριά πως η ομάδα θα κατακτήσει το πρωτάθλημα. Επιπλέον ο Ιρανός διεθνής τόνισε πως δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής και πως είναι έτοιμος να προσφέρει άμεσα στην νέα ομάδα του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μασούντ στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΕΚ:

«Σίγουρα έχω φανταστεί τον εαυτό μου πρωταθλητή και γι' αυτό είμαι εδώ! Η ομάδα είναι ζωντανή σε τρεις διοργανώσεις, το Europa League, το πρωτάθλημα, αλλά και το κύπελλο.

Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια. Βρίσκομαι εδώ για να βοηθήσω να πάρουμε το πρωτάθλημα και είμαι είμαι σίγουρος ότι θα το κερδίσουμε!

Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στην ΑΕΚ. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους από όσους έχω περάσει. Έχω υπάρξει και στην Οσασούνα που παίρνει μέρος στο ισπανικό πρωτάθλημα, που θεωρώ πως είναι το καλύτερο στον κόσμο, αλλά η ΑΕΚ είναι από τις πιο μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα.

Πιστεύω ότι δεν θα χρειαστώ χρόνο προσαρμογής στην ομάδα. Μόνο να γνωρίσω τους νέους μου συμπαίκτες και το τι θέλει από εμένα ο προπονητής μου. Είμαι έμπειρος ποδοσφαιριστής και γι' αυτό δεν πιστεύω ότι θα μου πάρει χρόνο να προσαρμοστώ.

Το πότε θα παίξω θα το κρίνει ο προπονητής. Εγώ είμαι έτοιμος να ξεκινήσω προπονήσεις από αύριο μαζί με όλη την υπόλοιπη ομάδα. Γνωρίζω ήδη τον γυμναστή της ομάδας από πέρσι.

Όσο καιρό δεν έχω αγωνιστεί, έκανα συνέχεια προπονήσεις πάλι μαζί του.

Ελπίζω να συμμετάσχω με το Ιράν στο Παγκόσμιο Κύπελλο, παρά τις παρεξηγήσεις που είχαν γίνει με την ομοσπονδία. Γνωρίζω τον προπονητή εδώ και πέντε χρόνια και νιώθω σωματικά και πνευματικά έτοιμος να κάνω ένα πολύ καλό δεύτερο γύρο, έτσι ώστε στο τέλος της χρονιάς να είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Και μετά θα δούμε τι μπορεί να γίνει».