Skip to main content

Ανάκληση αυτοκινήτων VWN Amarok

Ανάκληση αυτοκινήτων VWN Amarok για επισκευαστικές εργασίες στο σωλήνα επιστροφής καυσίμου.
Ανάκληση αυτοκινήτων VWN Amarok για επισκευαστικές εργασίες στο σωλήνα επιστροφής καυσίμου ανακοίνωσε η  Γενική Γραμματεία Καταναλωτή σε συνεργασία με την εταιρεία KOSMOCAR A.E., Γενική Αντιπροσωπεία αυτοκινήτων VW Επαγγελματικά Οχήματα στην Ελλάδα.
 
Η ανάκληση αφορά 716 οχήματα με κινητήρα 2.0lt TDI Common Rail, που παρήχθησαν από τον Ιανουάριο του 2010 έως και τον Ιούνιο του 2013, στα οποία υπάρχει το ενδεχόμενο για λόγους που αφορούν είτε την σχεδίαση είτε την επιλογή συγκεκριμένων υλικών να προκληθεί έλλειψη στεγανότητας στους σωλήνες επιστροφής και υψηλής πίεσης καυσίμου υπό συγκεκριμένες καταστάσεις λειτουργίας και κατά τη διάρκεια ζωής του αυτοκινήτου. 
 
Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί στην Ελλάδα καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.
 
Ήδη έχει ξεκινήσει διαδικασία ενημέρωσης των ιδιοκτητών των ανωτέρω οχημάτων, μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στους κατά τόπους εξουσιοδοτημένους συνεργάτες service VW Επαγγελματικά Οχήματα της εταιρείας KOSMOCAR A.E., για να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. 
 
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με την «24ωρη Γραμμή επικοινωνίας VW Επαγγελματικά Οχήματα» στο τηλέφωνο 210 9981100.