Skip to main content

Ανάκληση της απόφασης ΕΦΚΑ για το Δώρο Χριστουγέννων ζητεί η ΠΟΦΕΕ

Η νέα ανακοίνωση του ΕΦΚΑ για τον διαχωρισμό της ΑΠΔ Ιανουαρίου από αυτή των Χριστουγέννων, δημιουργεί προβλήματα, τονίζουν οι φοροτεχνικοί

Την ανάκληση της σημερινής ανακοίνωσης του ΕΦΚΑ η οποία διαχωρίζει την ΑΠΔ του Ιανουαρίου από αυτή του δώρου των Χριστουγέννων ζητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, με Δελτίο Τύπου στις 27/02 η Διοίκηση του ΕΦΚΑ, ανακοίνωσε την παράταση της την προθεσμίας υποβολής ΑΠΔ και καταβολής εισφορών μισθολογικής περιόδου Ιανουαρίου 2017, έως την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017 για τους μισθωτούς ασφαλισμένους και την παράταση της προθεσμία καταβολής εισφορών Ιανουαρίου 2017, για τους μη-μισθωτούς.

Με ανακοίνωση, η οποία εκδόθηκε σήμερα, διευκρινίστηκε ότι η παράταση αυτή δεν αφορά την υποβολή ΑΠΔ και την καταβολή εισφορών του Δώρου Χριστουγέννων 2016.

Με αυτό τον τρόπο, σημειώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών, η Διοίκηση του ΕΦΚΑ ζητά την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, να διαχωριστεί η ΑΠΔ του Ιανουαρίου και να αποσταλεί η ΑΠΔ μόνο για το Δώρο Χριστουγέννων και να πληρωθούν και οι εισφορές δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα από ότι αρχικά έλυνε η ανακοίνωση της παράτασης χθες.

Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. αναγνωρίζει το εισπρακτικό πρόβλημα που έχει το ασφαλιστικό σύστημα στην Ελλάδα κατανοώντας ότι για να πληρωθούν συντάξεις και μισθοί θα πρέπει πρώτα να πληρωθούν ασφαλιστικές εισφορές. Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΦΕΕ σημειώνει όμως ότι θεωρεί την σημερινή ανακοίνωση της Διοίκησης του ΕΦΚΑ άδικη και απαράδεκτη και για τον λόγο αυτόν ζητά να ανακληθεί η σημερινή ανακοίνωση και να λαμβάνεται υπόψη στο μέλλον από τους διοικούντες ότι όλα αυτά είναι άπειρες εργατοώρες χαμένες από έναν κλάδο που στις πλάτες του έχει φορτωμένο τόσο το ασφαλιστικό όσο και το φορολογικό γίγνεσθαι στην Ελλάδα.