Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο γραφείο του ΥΠΕΘΑ

Η αντιεξουσιαστική «Οργάνωση Αναρχική Δράση» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Γραφείο Ενημέρωσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στη Θεσσαλονίκη.

Την ευθύνη για την επίθεση στο Γραφείο Ενημέρωσης Κοινού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στη Θεσσαλονίκη την περασμένη Τρίτη αναλαμβάνει η «Οργάνωση Αναρχική Δράση».

Με ανακοίνωση της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η Οργάνωση ισχυρίζεται ότι είναι υπεύθυνη για την επίθεση με γκαζάκια στις 6 Φεβρουαρίου και παράλληλα επισημαίνει ότι «Η κυβέρνηση εξ' αρχής επέλεξε τον φασίστα υπουργό Πάνο Καμμένο και τα δεξιά παραπαίδια της Νέας Δημοκρατίας για να αναλάβουν ως συγκυβέρνηση τον χειρισμό των στρατιωτικών καθηκόντων του κράτους».

Μάλιστα, στην ανακοίνωση συμπληρώνουν πως «σε περίοδο ειρήνης, οι εξοπλισμοί και οι τεχνικές αναβαθμίσεις στην πολεμική αεροπορεία, οι συμφωνίες με το Ισραήλ και η πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία δείχνουν πως η άμυνα στο στόμα των κρατιστών, δε μπορεί παρά να σημαίνει πόλεμος. Και εμείς στον πόλεμο, απαντάμε με πόλεμο. Θέλαμε απλά το Υπουργείο σαν τον υπουργό του-καμένο»

Παράλληλα, η ανακοίνωση τονίζει ότι «εθνική είναι η ενότητα των δολοφόνων» για να προσθέσει ότι «μέσα στη δίνη των εθνικισμών, αυτή τη στιγμή επιχειρείται η συσπείρωση ολόκληρου του εθνικού κορμού. Και γι' αυτό ανασύρεται από το χρονοντούλαπο της ιστορίας της εθνικής ενότητας μια πολυ παλιά συνταγή: αυτή των εθνικών συλλαλητηρίων».

Λίγο παρακάτω, αναφερόμενοι στην υπόθεση Novartis, επισημαίνουν: «Έλληνας σημαίνει λίστα Lagarde, Siemens, εξοπλιστικά, ομόλογα, Βατοπέδι,Novartis... Έλληνας σημαίνει μίζα, ρουσφέτι, ρουφιανιά, βόλεμα και ασυδοσία. Έλληνας σημαίνει τη στιγμή που η μισθωτή σκλαβιά κατακερματίζει την αξιοπρέπεια, εσύ να κατεβαίνεις στο συλλαλητήριο χέρι-χέρι με το αφεντικό σου».

Τέλος, η ανακοίνωση κλείνει με τη φράση «Επίθεση, επίθεση, επίθεση...» ενώ σημειώνεται ότι «οι πράξεις επαναστατικής βίας στοχεύουν την ίδια τη Δημοκρατία, την ίδια την Ελλάδα».