Skip to main content

Ανάληψη ευθύνης για τον εκρηκτικό μηχανισμό στην Καλαμαριά

Η «Οργάνωση Αναρχική Δράση» συνδέει την επίθεση με τη δίκη των στρατιωτικών που αρνήθηκαν να εκτελέσουν διαταγή να υπηρετήσουν σε camp μεταναστών.

Η Οργάνωση Αναρχική Δράση ανέλαβε την ευθύνη της τοποθέτησης εκρηκτικού μηχανισμού σε είσοδο πολυκατοικίας στην Καλαμαριά τα ξημερώματα της 30ής Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο κτήριο διαμένει στρατιωτικός, ενώ στεγάζονται και τα γραφεία του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας.

Η εν λόγω οργάνωση συνδέει τη συγκεκριμένη επίθεση με τη δίκη των στρατιωτικών που αρνήθηκαν να εκτελέσουν διαταγή να υπηρετήσουν σε κέντρα κράτησης μεταναστών.
 
«Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι κομμάτι του ευρύτερου αναρχικού αγώνα. Έχει διάρκεια και συνέπεια. Δίνεται καθημερινά στους δρόμους, στις πλατείες, στους χώρους εργασίας, στα σχολεία, ανακόπτοντας κάθε ανάσα ύπαρξης στους ναζί. Καιροφυλακτεί ενάντια στον εντεινόμενο εκφασισμό της κοινωνίας.

Να σταθούμε με κάθε μέσο απέναντι στους υμνητές του Χίτλερ. Με την θεωρητική αποδόμηση του φασισμού, την κατάλυση της ασυνείδητης υπεράσπισης του έθνους, τις αντισυγκεντρώσεις, τις συγκρούσεις, τις επιθέσεις σε γραφεία, σπίτια και μέλη φασιστικών σχηματισμών να οικοδομήσουμε ένα επαναστατικό μέτωπο, που θα στείλει τους φασίστες στα τάρταρα της ιστορίας», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση, η οποία αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.