Skip to main content

Ανάπηρο θα μείνει το ορφανό αρκουδάκι που περιέθαλψε ο Αρκτούρος

Ο Ushko, που βρέθηκε στην ΠΓΔΜ και εξετάστηκε από την Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ υποφέρει από σοβαρό τραυματισμό στη λεκάνη.

Ανάπηρο θα μείνει τελικά το ορφανό αρκουδάκι που περιέθαλψε ο Αρκτούρος, όταν περιβαλλοντική οργάνωση της ΠΓΔΜ που το βρήκε, ζήτησε από την ελληνική οργάνωση να αναλάβει τη φροντίδα και την αποκατάστασή του.
 
Ο Ushko είχε έρθει στις 6 Ιουλίου στην Ελλάδα έπειτα από πρωτοβουλία οργάνωσης από τη γειτονική χώρα, που βρήκε το αρκουδάκι τραυματισμένο και χωρίς τη μητέρα του. Το μόλις λίγων μηνών αρκουδάκι είχε μεταφερθεί στην Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ όπου, αφού εξετάστηκε, προέκυψε ότι έχει κάταγμα λεκάνης. Πρόκειται για έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό που δεν του επιτρέπει να περπατάει καλά και αναγκάζεται να σέρνει τα πισινά του πόδια. Ο Ushko φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του «Αρκτούρου», στις Αγραπιδιές Φλώρινας, σε πολύ μικρό χώρο ώστε να περιοριστούν οι κινήσεις του και να επιτευχθεί η συγκόλληση των οστών στη λεκάνη.
 
Όμως, παρά την προσπάθεια που έγινε σε συνεργασία με την Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ, το αρκουδάκι δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το σοβαρό τραυματισμό που ουσιαστικά το έχει αφήσει παράλυτο από τη μέση και κάτω και έτσι ο «Αρκτούρος» προτίθεται πλέον να διαμορφώσει ένα χώρο προσαρμοσμένο στις ανάγκες του ώστε να ανταποκρίνεται στην καθημερινότητά του.