Skip to main content

Ανάπλαση της πλατείας Ναυαρίνου

Με νέο χλοοτάπητα, τριανταφυλλιές, πετούνιες και ένα σύγχρονο αρδευτικό σύστημα παραδόθηκε σήμερα στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης ο ανακαινισμένος χώρος πρασίνου στο πεζόδρομο Δ. Γούναρη.

Με νέο χλοοτάπητα, τριανταφυλλιές, πετούνιες και ένα σύγχρονο αρδευτικό σύστημα παραδόθηκε σήμερα στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης ο ανακαινισμένος χώρος πρασίνου στο πεζόδρομο Δ. Γούναρη.

Ο χώρος αυτός, που δίνει μια ανάσα ζωής στο κέντρο της πόλης, διαμορφώθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας του δήμου με την εταιρεία Lidl Hellas & ΣΙΑ, η οποία ανέλαβε εξ ολοκλήρου το κόστος υλοποίησης του έργου, υπό την επίβλεψη της αρμόδιας Διεύθυνσης της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων. 

«Θέλουμε τους πολίτες της Θεσσαλονίκης κοντά μας-κατοίκους, εργαζόμενους, επιχειρηματίες-γιατί πιστεύουμε ότι μόνο με την ενεργή και θετική συμμετοχή όλων μπορούμε να βελτιώσουμε το αστικό περιβάλλον και να αλλάξουμε προς το καλύτερο την ποιότητα ζωής στην καθημερινότητα μας. Περιμένουμε με χαρά κι άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες από τον ιδιωτικό τομέα κι εμείς είμαστε εδώ, με το έμπειρο προσωπικό της Αντιδημαρχίας μας, για να υλοποιήσουμε πράσινες οικολογικές δράσεις και να αναδείξουμε τη συμβολή των συμπολιτών μας. Η βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής στη Θεσσαλονίκη είναι πολιτική επιλογή της Δημοτικής Αρχής» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Όλες οι εργασίες εκτελέστηκαν από την εταιρεία Lidl Hellas & ΣΙΑ Ο.Ε, με την επίβλεψη του προσωπικού της Διεύθυνσης Πρασίνου της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων χώρων. 

Οι εργασίες που έγιναν:                      

- εκρίζωση και απομάκρυνση του παλιού φυτικού υλικού, καθώς και του επιφανειακού χώματος σε βάθος 10-15 εκ.

- συμπλήρωση και διάστρωση εδαφικού υλικού και εμπλουτισμό του με οργανικά μεταπλαστικά,

- εγκατάσταση νέου αυτόματου αρδευτικού δικτύου,

- φυτεύσεις τριανταφυλλιών (ποικιλία «χιονάτη», λευκή), εποχικών φυτών (βιγκώνια) και χαμαίρωπα στα παρτέρια που αυτός δεν υπάρχει,

- εγκατάσταση νέου έτοιμου χλοοτάπητα,

- εγκατάσταση-διαμόρφωση  ειδικού χώρου προσέλκυσης σκύλων, όπου μπορούν να αφοδεύουν, ούτως ώστε να διατηρείται ο χώρος πρασίνου καθαρός (τέτοια εγκατάσταση γίνεται για πρώτη φορά στο δήμο Θεσσαλονίκης).

Το παλιό φυτευτικό υλικό αξιοποιήθηκε από την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων  σε άλλους χώρους πρασίνου.