Skip to main content

Ανάσα για δύο χρόνια από την ΕΚΤ στις ελληνικές τράπεζες

Στην περίπτωση των ελληνικών τραπεζών τελικώς θα δοθεί ένα περιθώριο δύο – τριών ετών για να καλύψουν τυχόν νέες κεφαλαιακές τους ανάγκες

Αποτελεί «κεντρική γραμμή» της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). Όπως πληροφορείται η Voria.gr, στην περίπτωση των ελληνικών τραπεζών τελικώς θα δοθεί ένα περιθώριο δύο – τριών ετών για να καλύψουν τυχόν νέες κεφαλαιακές τους ανάγκες, που ενδεχομένως θα προκύψουν στην πορεία, μέσω των διαφόρων stress tests και όχι μόνο.

Αστερίσκος, για αμεσότερες κινήσεις, ενδεχομένως να υπάρξει μόνο για μια περίπτωση, αλλά σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τελικώς, ούτε εκεί θα υπάρξει κανείς λόγος για την ενεργοποίηση του. Κατά συνέπεια, όλα δείχνουν ότι οι ελληνικές τράπεζες ξεπερνούν κι αυτόν τον κάβο.

Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι όλα δουλεύουν ρολόι στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα. Αρκεί να αναφερθεί ότι με έναν υπό παραίτηση πρόεδρο, τον κ. Γιώργο Μιχελή, συνεχίζει εδώ και μήνες τη λειτουργία του, το εξαιρετικά ευαίσθητο και κρίσιμο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Ο ίδιος ο κ. Μιχελής πιέζει ώστε να βρεθεί αντικαταστάτης του, αλλά στην πραγματικότητα κανείς δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται!

Κινητικότητα, ωστόσο, υπάρχει. Για παράδειγμα, κλιμάκιο στελεχών της Rothschild βρέθηκε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, στα γραφεία της Τράπεζας Αττικής.

Ενημερώθηκε για τους στρατηγικούς στόχους της τράπεζας το 2018 και για την πορεία των μεγεθών της. Η ενημέρωση ήταν απαραίτητη για να προχωρήσουν οι επαφές με τους υποψήφιους στρατηγικούς επενδυτές.