Τρίτη 19 Ιουνίου 2018
x

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: ΑΨΟΓΗ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΚΟΤΖΙΑ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν έτοιμος να μεταβεί στο Κραν Μοντανά, εφόσον υπήρχε συμφωνία, σημείωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τον ρόλο του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Διάσκεψη για το Κυπριακό στην Ελβετία εξαίρει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε συνεντεύξεις στην «Καθημερινή» και το «Βήμα».

«Ο κ. Κοτζιάς υπήρξε ο θετικότερος των συμμετεχόντων στη διάσκεψη. Προέβαλε τις θέσεις του, υποστήριζε τις θέσεις μας, χωρίς να προκαλέσει κανέναν και να δώσει την αφορμή ότι η Ελλάδα συνέβαλε με οποιονδήποτε τρόπο στην αποτυχία. Αυτό είναι το πρώτο και το σημαντικότερο που πρέπει να λεχθεί. Το δεύτερο είναι ότι από την πρώτη μέχρι την τελευταία μέρα είχαμε διαδοχικές συσκέψεις για να χαράξουμε από κοινού γραμμή, πάντα μέσα στο πλαίσιο των παραμέτρων του γ.γ., ώστε να επιτευχθεί πρόοδος και γιατί όχι συγκλίσεις τέτοιες που να επέτρεπαν στους πρωθυπουργούς να συμμετάσχουν στη διάσκεψη, ώστε να κλείσει το θέμα των στρατευμάτων», αναφέρει χαρακτηριστικά στην «Καθημερινή».

Ο κ. Αναστασιάδης χαρακτηρίζει «άψογη» τη συνεργασία του «στους τρόπους χειρισμού της όλης διαπραγμάτευσης για τη διάσκεψη της Κύπρου», τόσο με τον κ. Κοτζιά όσο και με τον κ. Τσίπρα, τους οποίους και ευχαριστεί δημόσια, «για την απόλυτη στήριξη».

Μάλιστα, επιβεβαιώνει ότι κατά τη διάρκεια του επίμαχου δείπνου μίλησε δύο φορές με τον κ. Τσίπρα, προκειμένου να τον ενημερώσει για τα τεκταινόμενα, σημειώνοντας ότι «ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν έτοιμος να μεταβεί στο Κραν Μοντανά, εφόσον υπήρχε συμφωνία».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ