Skip to main content

Αναστασιάδης: Εκσυγχρονίζονται οι κυπριακές Ένοπλες Δυνάμεις

Η συνεργασία με την Ελλάδα δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε να διαπραγματευόμαστε από θέση ισχύος, ανέφερε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Τιμούμε την ημέρα της Ανεξαρτησίας με δείγματα γραφής σε ό,τι αφορά την απόφαση για εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων, προκειμένου να είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε τόσο στις ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις όσο και στις αποτρεπτικές και αμυντικές ανάγκες, που έχει η πατρίδα μας».

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μετά τη λήξη της στρατιωτικής παρέλασης για την 57η επέτειο της Εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη συνεργασία με την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι «αυτή δημιουργεί τις απαραίτητες εκείνες προϋποθέσεις ώστε να διαπραγματευόμαστε από θέση ισχύος, αλλά και να είμαστε σε θέση να αποτρέψουμε τις όποιες επιθετικές ενέργειες».

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε τον κυπριακό λαό ότι οι προσπάθειες θα συνεχιστούν, προκειμένου μέσα από τον ειρηνικό διάλογο να επιτευχθεί η επανένωση της Κύπρου. Τέλος, απηύθυνε μήνυμα ενότητας προς τους Τουρκοκύπριους.