Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018
x

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ

Δεν επιθυμώ με κανέναν τρόπο να εμπλακώ σε ένα αχρείαστο παιχνίδι επίρριψης ευθυνών, τόνισε ο Κύπριος πρόεδρος, σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις.

Σε δηλώσεις με στόχο την εκτόνωση της κρίσης που προέκυψε τις τελευταίες μέρες στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, προχώρησε ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, καλώντας τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, να είναι παρών στην επόμενη προγραμματισμένη συνάντησή τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ακιντζί αποχώρησε αιφνιδίως από τη χθεσινή συνάντηση με τον Κύπριο πρόεδρο, παρουσία του ειδικού συμβούλου του γ.γ. του ΟΗΕ, Έσπεν Άιντε (δείτε αναλυτικότερα εδώ).

«Θέλω να επαναλάβω προς την τουρκοκυπριακή κοινότητα ότι είμαι έτοιμος με αποφασιστικότητα να συνεχίσω τον εν εξελίξει διάλογο, προκειμένου να εξευρεθεί μια λύση, που να βασίζεται στα σχετικά ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης και αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών όπως και τις κατά καιρούς ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου», δήλωσε ο Κύπριος πρόεδρος.

«Δεν επιθυμώ με κανέναν τρόπο να εμπλακώ σε ένα αχρείαστο παιχνίδι επίρριψης ευθυνών, ιδιαίτερα μετά τη δημόσια αποτύπωση των όσων έχουν συμβεί κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας από τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών», τόνισε ο κ. Αναστασιάδης.

Η ειλικρινής μου πρόθεση, λέει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, είναι η λύση να ανταποκρίνεται στις ανησυχίες, αλλά και τις προσδοκίες του συνόλου του κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, για μια βιώσιμη και λειτουργική λύση που θα βασίζεται στις αρχές και αξίες της ΕΕ.

Ως εκ τούτου, καταλήγει, εάν η ίδια αποφασιστικότητα διακρίνει και την άλλη πλευρά, καλώ τον Τουρκοκύπριο ηγέτη να είναι παρών στην επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση, προκειμένου μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο να δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες που θα μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε για θετικό αποτέλεσμα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ