Skip to main content

Αναστασιάδης: Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης για το ΑΠΘ

Πώς σχολιάζει ο βουλευτής της ΝΔ Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης τις καταλήψεις στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Για προκλητική ανοχή της κυβέρνησης κάνει λόγο ο βουλευτής της ΝΔ Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης για τις καταλήψεις στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

«Αναστάτωση προκαλεί, στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στην κοινωνία της πόλης, η κατάληψη του χώρου της πανεπιστημιούπολης, από " άγνωστα", ακραία στοιχεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

»Η προκλητική ανοχή της κυβέρνησης στη αυθαίρετη κατάληψη του χώρου, που δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία του πανεπιστημίου αλλά και καταστροφές μέσα και έξω από αυτό, είναι αυταπόδεικτη» τονίζει σε ανακοίνωσή του.

Όπως επισημαίνει ο κ. Αναστασιάδης, «η πανεπιστημιακή κοινότητα και όλοι οι δημοκρατικοί και ευνομούμενοι πολίτες, απαιτούμε, η κυβέρνηση αντί να ανέχεται, αν δεν ευνοεί, την συγκεκριμένη αθλιότητα και την ανομία, να αναλογισθεί ότι έχει τεράστιες ευθύνες, να τις αναλάβει, να σεβαστεί την ασφάλεια των πολιτών και της δημόσιας περιουσίας, να σεβασθεί  την τάξη και το Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και να εφαρμόσει τη νομιμότητα».