Skip to main content

Αναστασιάδης: Θέση του Μουζάλα τα Σκόπια ως «Μακεδονία»

Είναι ανεπίτρεπτο για έναν Έλληνα υπουργό να κάνει τέτοια δήλωση, τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ, σχολιάζοντας την αναφορά Μουζάλα στην ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία»

Να παραιτηθεί άμεσα καλεί τον Γιάννη Μουζάλα ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Σάββας Αναστασιάδης, για τη χθεσινή αναφορά του στα Σκόπια ως «Μακεδονία».

«Θα έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί, όσα συμβαίνουν δεν τιμούν τη χώρα. Τέτοιου τύπου δηλώσεις ενισχύουν τη θέση των Σκοπίων. Είναι ανεπίτρεπτο για έναν Έλληνα υπουργό να κάνει τέτοια δήλωση. Έπρεπε να έχει παραιτηθεί και για άλλο λόγο. Απέτυχε στο καθήκον του. Απέτυχε στην διαχείριση του προσφυγικού», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αναστασιάδης, μιλώντας στο Δημοτικό ραδιόφωνο Κατερίνης 95,3.

Ο βουλευτής εκτίμησε πως η επίμαχη αναφορά δεν οφείλεται σε λάθος, αλλά σε κάτι που πιστεύει ο κ. Μουζάλας. «Ο Μουζάλας αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία» γιατί το πιστεύει. Αυτή είναι η θέση της Αριστεράς και η δική του και σε μία στιγμή χαλάρωσης του ξέφυγε. Δεν έπρεπε να είναι υπουργός ελληνικής κυβέρνησης. Δεν είναι η πρώτη φορά που υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία»», σημείωσε.

Ο ίδιος εκτίμησε πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, θα επιμείνει στη θέση του για παραίτηση του κ. Μουζάλα και «θα το τραβήξει μέχρι τα άκρα».