Skip to main content

Έσπασαν τζαμαρίες, πλημμύρισαν υπόγεια από διαρροή αγωγού της ΕΥΑΘ

Από διαρροή αγωγού της ΕΥΑΘ πλημμύρισαν υποσταθμός της ΔΕΗ και υπόγειοι χώροι καταστημάτων στην περιοχή της Μαρτίου. Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Αναστατώθηκαν οι κάτοικοι στην περιοχή της Μαρτίου από διαρροή αγωγού ύδρευσης που σημειώθηκε στις 5 τα ξημερώματα και προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε υπόγεια καταστημάτων.  

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία υπήρξε διαρροή αγωγού της ΕΥΑΘ με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει υπόγειος χώρος καταστήματος επί της οδού Πλαταιών 27. Λόγω του όγκου του νερού «έσπασε» ο τοίχος του υπόγειου καταστήματος, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει διπλανός χώρος και στη συνέχεια και τρίτο υπόγειο κατάστημα.

Ο εκκωφαντικός θόρυβος εκλήφθηκε από κατοίκους της περιοχής ως έκρηξη, ενώ από το περιστατικό έσπασαν τζαμαρίες των καταστημάτων, γεγονός που προκάλεσε την αναστάτωση των κατοίκων.

Στο σημείο έσπευσαν οι αστυνομικές αρχές, προκειμένου να διερευνήσουν το περιστατικό και να αποκλείσουν το χώρο.

Αυτή την ώρα στην περιοχή βρίσκεται συνεργείο της ΕΥΑΘ για την αποκατάσταση της βλάβης, ενώ έχει ήδη διακοπεί η υδροδότηση. Στην περιοχή έσπευσε και συνεργείο της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για να εξετάσει εάν πρόκειται για βλάβη στο δίκτυο φυσικού αερίου.

Εν τω μεταξύ, η πυροσβεστική κλήθηκε και σε περιστατικό με πλημμύρα σε υποσταθμό της ΔΕΗ στην οδό Σόλωνος. Ωστόσο, εκεί, όπως αναφέρεται από την πυροσβεστική, δεν υπήρξε έκρηξη.

«Είχαμε εισροή υδάτων, πλημμύρισε ο υπόγειος υποσταθμός Β52. Υπάρχει τεράστιος όγκος νερού. Στο σημείο βρίσκονται συνεργεία της Πυροσβεστικής. Στην περιοχή έχουμε διακοπή ρεύματος, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη» ανέφερε στο ΑΠΕ ο αναπληρωτής Διευθυντής ΔΕΔΔΗΕ Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης, Δημήτρης Ντέμκας.