Skip to main content

Αναστέλλει από την Τρίτη το uberX στην Αθήνα η Uber

Η UBER γνωστοποίησε ότι αναστέλλει τη λειτουργία του uberX από την ερχόμενη Τρίτη, ώστε να βρει μία κατάλληλη λύση μέσα στο νέο νομοθετικό πλαίσιο.

Την απόφαση να αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία της στην χώρα μας ανακοίνωσε η Uber, επικαλούμενη τη νέα νομοθεσία που ψηφίστηκε για τις εταιρείες διαμεσολάβησης ταξί και θέτει περιορισμούς στον κλάδο.

Η UBER με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε ότι αναστέλλει τη λειτουργία του uberΧ από την ερχόμενη Τρίτη προκειμένου να αξιολογήσει αν μπορεί να λειτουργήσει σύμφωνα με το νέο πλαίσιο που έχει θεσμοθετηθεί, ενώ εκφράζει την προσδοκία να συνεργαστεί με τους αρμόδιους φορείς ώστε να εξευρεθεί λύση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Ξεκινώντας από μία απλή ιδέα, να μετακινείσαι με το πάτημα ενός κουμπιού, η Uber έχει γίνει παγκοσμίως μία εφαρμογή που διευκολύνει ημερησίως 15 εκατομμύρια μετακινήσεις σε πάνω από 600 πόλεις σε 65 χώρες.

Από τότε που ήρθαμε στην Ελλάδα το 2015, το uberX έχει γίνει μία από τις πλέον δημοφιλείς επιλογές στην Αθήνα για ασφαλή μετακίνηση στην πόλη. Περισσότεροι από 450.000 κάτοικοι και τουρίστες από ολόκληρο τον κόσμο έχουν πραγματοποιήσει τις μετακινήσεις τους μέσα από την εφαρμογή μας.

Ωστόσο, ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο ψηφίστηκε πρόσφατα με διατάξεις που επηρεάζουν τις υπηρεσίες ridesharing. Θα πρέπει να αξιολογήσουμε εάν και πώς μπορούμε να λειτουργήσουμε σύμφωνα με αυτό το νέο πλαίσιο και θα αναστείλουμε το uberX στην Αθήνα από την επόμενη Τρίτη μέχρι να βρούμε μία κατάλληλη λύση.

Ελπίζουμε να συνεργαστούμε με όλους τους σχετικούς φορείς στη χώρα, ώστε να μπορέσουμε να βρούμε ένα τρόπο να δώσουμε τη δυνατότητα στους Έλληνες να απολαύσουν τα οφέλη των σύγχρονων τεχνολογιών όπως της Uber.

Παραμένουμε αποφασισμένοι να συνεισφέρουμε στην Ελλάδα και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε την υπηρεσία uberTAXI στην Αθήνα. Τις επόμενες μέρες, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε τους συνεργάτες και τους οδηγούς που βασίστηκαν στην εφαρμογή μας κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων.