Skip to main content

Ανατινάχτηκαν παγιδευμένα αυτοκίνητα σε συνοικίες της Βαγδάτης

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις εκρήξεις στην συνοικία Καντιμίγια της βορειοδυτικής Βαγδάτης που θεωρείται ιερή πόλη για τους σιίτες.

Άλλα δύο αυτοκίνητα, παγιδευμένα με εκρηκτικά, ανατινάχθηκαν σε δύο συνοικίες της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 22 άνθρωποι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, το ένα από τα οχήματα ανατινάχθηκε στην είσοδο της συνοικίας Καντιμίγια, στη βορειοδυτική Βαγδάτη, που θεωρείται "ιερή πόλη" για τους σιίτες. Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 15 νεκρούς και 33 τραυματίες.

Η τρίτη επίθεση της ημέρας σημειώθηκε στα δυτικά της ιρακινής πρωτεύουσας, στον εμπορικό δρόμο μιας περιοχής που κατοικείται κυρίως από σιίτες, και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον επτά άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 20.

Οι πηγές που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters προειδοποίησαν ότι ο αριθμός των θυμάτων από τις δύο επιθέσεις αναμένεται ότι θα αυξηθεί.

Νωρίς το πρωί ένα παγιδευμένο ημιφορτηγό ανατινάχθηκε στη σιιτική συνοικία Σαντρ Σίτι, σκοτώνοντας 64 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους γυναίκες. Την ευθύνη για την επίθεση αυτή ανέλαβε η σουνιτική τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.