Skip to main content

Αναβάλλεται το κλείσιμο του κέντρου για τα ΙΧ την Πέμπτη ελέω ΟΑΣΘ

Η απόφαση ελήφθη από τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη λόγω της επίσχεσης εργασίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ.

Την αναβολή του μέτρου για τον αποκλεισμό του κέντρου της Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 22 Σεπτεβρίου, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Βιώσιμης Κινητικότητας αποφάσισε η δημοτική αρχή.

Η απόφαση ελήφθη από τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, μετά και από την εισήγηση του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για θέματα κυκλοφορίας Γιώργου Δημαρέλου, λόγω της επίσχεσης εργασίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ.

Όπως είπε, στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Θανάσης Παππάς, «ενδεχομένως να εξεταστεί εμπλουτισμός των δράσεων που πραγματοποιούνται κάθε μήνα από τη δημοτική αρχή για τη Βιώσιμη Κινητικότητα».

«Λόγω των προβλημάτων στην κίνηση των οχημάτων και στη μετακίνηση των Θεσσαλονικέων που προκλήθηκαν από τη συνεχιζόμενη για τέταρτη ημέρα επίσχεση εργασίας των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, ματαιώνεται η πεζοδρόμηση του ιστορικού κέντρου που είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016. Μολονότι ενδέχεται η επίσχεση εργασίας να ανασταλεί και τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ να λειτουργήσουν ξανά κανονικά έως την ερχόμενη Πέμπτη, ο εκνευρισμός και η δυσφορία των Θεσσαλονικέων σε ό,τι αφορά τη μετακίνησή τους δεν επιτρέπουν το μέτρο της συμβολικής πεζοδρόμησης του ιστορικού κέντρου τους πόλης», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του δήμου.

Τις τελευταίες ημέρες η κυκλοφοριακή κατάσταση στο κέντρο της πόλης ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς απο το Σαββατοκύριακο δε κυκλοφορούν τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ. Η κατάσταση επιβαρύνθηκε και από τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν χθες, αλλά και από την μετατροπή μίας λωρίδας κυκλοφορίας στην Λεωφόρο Νίκης σε ποδηλατόδρομο μόνο για σήμερα.

Για το μέτρο του αποκλεισμού υπήρξαν αντιδράσεις ακόμα και από στελέχη της Πρωτοβουλίας, καθώς η ημέρα που επιλέχθηκε για το κλείσιμο των δρόμων ήταν καθημερινή και η αγορά θα ήταν ανοιχτή. Χαρακτηριστική ήταν η κριτική που άσκησε αρχικά ο δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος έκανε λόγο για «εγκληματική ενέργεια» όπως επίσης και η χθεσινή τοποθέτηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτη Αβραμόπουλου.

Σήμερα με ανάρτησή του στο facebook ο κ. Ζέρβας επανήλθε στο θέμα, μετά την αναβολή της δράσης, κάνοντας λόγο για «νίκη της λογικής».