Skip to main content

Αναβάθμιση της Ελλάδας σε «Β» από τον οίκο αξιολόγησης Fitch

Στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από «Β-» σε «Β» προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch επιβεβαιώνοντας το θετικό outlook.

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch επιβεβαίωσε τη θετική προοπτική (outlook) αναβαθμίζοντας την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας σε «Β» από «B-».

Μάλιστα, ο αμερικανικός οίκος είχε αναβαθμίσει τελευταία φορά την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας σε «B-» από «CCC» στις 18 Αυγούστου του 2017, αξιολογώντας τις προοπτικές ως θετικές. Είχε επικαλεστεί τότε την υποχώρηση του πολιτικού ρίσκου και τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος.

Πρόσφατη έκθεσή του οίκου αξιολόγησης Fitch προέβλεπε ανάπτυξη 2,1% φέτος και επιτάχυνση το 2019. Υπογράμμιζε ότι επιμένουν οι προκλήσεις για το τραπεζικό σύστημα, με κυριότερη τα κόκκινα δάνεια, αλλά και τα πανευρωπαϊκά τεστ αντοχής.

Σημειώνεται πως στις 19 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα -σε «Β» από «B-» προηγουμένως- είχε προχωρήσει και ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s, επιβεβαιώνοντας και τη θετική προοπτική (outlook).