Skip to main content

Αναβλήθηκε, λόγω τρομοκρατικής απειλής, το Γαλατασαράι-Φενερμπαχτσέ

Αναβλήθηκε το ντέρμπι της Κωνσταντινούπολης, υπό τον φόβο νέα τρομοκρατικής επίθεσης. Οι οπαδοί των δυο ομάδων απομακρύνθηκαν από το γήπεδο.

Ο φόβος νέας τρομοκρατικής επίθεσης, έκανε τις τουρκικές αρχές να αναβάλουν το ποδοσφαιρικό ντέρμπι της Κωνσταντινούπολης ανάμεσα στη Γαλατασαράι και τη Φενερμπαχτσέ που ήταν προγραμματισμένο για τις 20:00 της Κυριακής.

Η αστυνομία, αρχικά, είχε ανακοινώσει πως ο αγώνας θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, μετά τις επιθέσεις, που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, με τους φιλάθλους της Γαλατασαράι να απομακρύνονται από το «Αλί Σαμί Γεν».

Το CNN-Türk και το NTV υποστηρίζουν ότι η απόφαση αυτή ελήφθη από τον κυβερνήτη έπειτα από μία σύσκεψη με τις αθλητικές αρχές.

«Ο αγώνας μετατέθηκε μετά την αξιολόγηση μιας σοβαρής πληροφορίας» που έκανε λόγο για τον κίνδυνο επίθεσης, επισημαίνεται, χωρίς να δοθούν επιπλέον λεπτομέρειες, σε ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε.

Οι οπαδοί των δυο ομάδων απομακρύνθηκαν από το γήπεδο καθώς από το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε πως υπάρχουν «σοβαρές πληροφορίες» για πιθανή απειλή στην ασφάλεια.

Οι θεατές ενημερώθηκαν από τα μεγάφωνα του γηπέδου, ενώ τους ζητήθηκε να αποχωρήσουν άμεσα από το σημείο. Η διεξαγωγή του αγώνα θα γίνει σε άλλη ημερομηνία, όπου θα υπάρξει εγγύηση της ασφάλειας αποστολών και φιλάθλων.

Την ίδια ώρα, άλλαξε και η προγραμματισμένη, για τη Δευτέρα συγκέντρωση, της εθνικής ομάδας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τους αγώνες με Σουηδία και Αυστρία, με τις προπονήσεις να είναι κλειστές για το κοινό για λόγους ασφαλείας.