Skip to main content

Ανάβουν τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα στον δήμο Νεάπολης - Συκεών

Οι εκδηλώσεις για το άναμμα των χριστουγεννιάτικων δέντρων θα ξεκινήσουν σήμερα (6 μμ) από τις Συκιές και συγκεκριμένα από το πάρκο Ελπίδος

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το άναμμα των χριστουγεννιάτικων δέντρων στις τέσσερις δημοτικές ενότητες του δήμου Νεάπολης- Συκεών. Οι εκδηλώσεις για το άναμμα των δέντρων θα ξεκινήσουν σήμερα (6μμ) από τις Συκιές και συγκεκριμένα από το πάρκο Ελπίδος, παρέα με ένα πολύχρωμο Χριστουγεννιάτικο Τσίρκο με ξωτικά-κλόουν, ξυλοπόδαρους και ζογκλέρ και πυροτεχνήματα, ενώ ο αγαπημένος Άι-Βασίλης θα περιμένει τα γράμματα των μικρών του φίλων στο σπιτάκι του στην Πολιτιστική Γειτονιά.

Στη χαρούμενη γιορτή ξεχωριστό τόνο θα δώσουν η Παιδική Λαϊκή Χορωδία και η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών, μαθητές του Ωδείου της Δ.Ε. Συκεών, τμήματα μοντέρνου χορού και μπαλέτου από τη Σχολή Χορού του δήμου Νεάπολης-Συκεών και ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας Συκεών.

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου (6μμ) το δέντρο ανάβει στο Ρολόι στη Νεάπολη. Εκεί συμμετέχουν η Μαθητική Χορωδία και η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών καθώς και τμήματα μοντέρνου χορού και μπαλέτου από τη Σχολή Χορού του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Στο άναμμα του δέντρου θα βοηθήσουν οι μαθητές του 9ου Νηπιαγωγείου Νεάπολης με τις δασκάλες τους.

Τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου η γιορτή για το άναμμα του δέντρου μεταφέρεται στο Σιντριβάνι (Παπανικολάου με Ειρήνης), στα Πεύκα, στις 6 μ.μ. Εκεί συμμετέχουν οι μαθητές μουσικής από το ΚΔΑΠ Πεύκων, η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών, ο Πολιτιστικός Αιμοδοτικός Σύλλογος Πεύκων, ο Σύλλογος Ποντίων Πεύκων ΠΑΡΧΑΡ, η Χορευτική Ακαδημία Πεύκων, το Ειδικό Σχολείο Πεύκων, ο Σύλλογος Φίλων με Αναπηρία «ΑΛΛΑΖΩ», η σχολή χορού «Move up», ο Σύλλογος Φίλων Ρετζικίου και o Aθλητικός Όμιλος Κορωνίδες Νεάπολης-Συκεών.

Τέλος, την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου (6μμ) το δέντρο ανάβει στον Άγιο Παύλο, στο πάρκο Ανθέων. Εκεί συμμετέχουν οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών στον Άγιο Παύλο, η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου και το Σωματείο «Cheerleaders»

Παράλληλα με τα ανάμματα των χριστουγεννιάτικων δέντρων συνεχίζεται το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που ετοίμασε ο δήμος και η Κοινωφελής Επιχείρηση Νεάπολης-Συκεών για μικρούς και μεγάλους, όπου η παράδοση, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός μπλέκονται γλυκά και αρμονικά με το θρησκευτικό συναίσθημα, δημιουργώντας μια μεγάλη γιορτή αγάπης, χαράς, χαμόγελου και ελπίδας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Κεντρική Σκηνή των Θεατρικών Εργαστηρίων «Μελίνα Μερκούρη» θα παρουσιάσει την παράσταση «Μπαμπάδες με ρούμι», την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών, στις 6 μ.μ.

Σε συνεργασία με το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης και τα Κ.Α.Π.Η. του δήμου Νεάπολης-Συκεών, αντί εισιτηρίου θα συγκεντρώνονται τρόφιμα, σνακ και είδη πρώτης ανάγκης για το θεραπευτήριο «Ο Άγιος Παντελεήμων» και για οικογένειες του δήμου Νεάπολης-Συκεών που έχουν ανάγκη.