Skip to main content

Αναζητείται λύση στο κυκλοφοριακό της Χαλκιδικής

Λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα στο τμήμα του οδικού άξονα της Χαλκιδικής, Νέα Μουδανιά- Ποτίδαια επιχειρεί να δώσει το Υπουργείο Υποδομών.
Λύση στο μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα που υπάρχει στο τμήμα του οδικού άξονα της Χαλκιδικής, Νέα Μουδανιά- Ποτίδαια επιχειρεί να δώσει το Υπουργείο Υποδομών. Για το θέμα πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη στην Ποτίδαια από την «Εγνατία Οδός Α.Ε.» παρουσία του υφυπουργού Γιάννη Μαγκριώτη και με τη συμμετοχή βουλευτών του νομού, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και του επαγγελματικού κόσμου.  Το έργο μαζί με τους ανισόπεδους κόμβους στα Φλογητά, Νέα Πλάγια, Διονυσίου και Πορταριά θα κοστίσει μαζί με τις απαλλοτριώσεις περίπου 45 εκατομμύρια ευρώ.

«Είναι απαράδεκτο, ότι μέχρι τώρα δεν έχει δοθεί λύση σε αυτό το πρόβλημα. Κάθε χρόνο θρηνούμε πολλά θύματα, ταλαιπωρείται ο επισκέπτης της Χαλκιδικής και δυσφημείται η Χαλκιδική» τόνισε ο κ. Μαγκριώτης, επιρρίπτοντας ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση, καθώς όπως είπε, ολοκλήρωσε τη μελέτη, δεν προχώρησε όμως σε ουσιαστική διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς και στην πρώτη αντίδρασή τους έπαψε να ασχολείται με το πρόβλημα.

«Θέλουμε να δώσουμε λύση στο πρόβλημα, λύση που δεν θα παραγνωρίζει τα προβλήματα των επαγγελματιών, θα εξυπηρετεί όμως την οδική ασφάλεια και το δημόσιο συμφέρον» σημείωσε ο υφυπουργός υποδομών. Όπως υπογράμμισε για το λόγο αυτό συγκροτήθηκε  μια επιτροπή ειδικών επιστημόνων με την συμμετοχή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας, ωστόσο μέχρι τώρα αρνούνται να συμμετάσχουν οι εκπρόσωποι των παρόδιων επαγγελματιών.

Σύμφωνα με τον κ. Μαγκριώτη, το έργο, για το οποίο το υπουργείο είναι αποφασισμένο να βρει τους πόρους,  καθίσταται ακόμη περισσότερο αναγκαίο, γιατί τον Νοέμβριο θα αρχίσει η κατασκευή του οδικού άξονα από την Ποτίδαια μέχρι την Κασσανδρεία, ύψους περίπου 80 εκ. € με τετράιχνη διατομή. Δηλαδή το πρόβλημα θα γίνει ακόμη πιο έντονο όταν το τμήμα των 5,2 χλμ. «Μουδανιά – Ποτίδαια», θα βρίσκεται ανάμεσα σε δύο αυτοκινητόδρομους, όπου θα αναπτύσσονται μεγαλύτερες ταχύτητες».