Skip to main content

Ανησυχία για τον διαρρήκτη της Σβώλου - Πέντε περιστατικά σε 5 μέρες

Ο ίδιος δράστης φαίνεται πως κρύβεται πίσω από τέσσερις διαρρήξεις και μία ακόμη απόπειρα, σε ισόγεια καταστήματα στην Σβώλου την τελευταία εβδομάδα.

Έντονη ανησυχία έχουν προκαλέσει σε κατοίκους και καταστηματάρχες της περιοχής Σβώλου τα συνεχή περιστατικά διαρρήξεων και κλοπών που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στη συγκεκριμένη οδό και σε παρακείμενους δρόμους.

Συγκεκριμένα, μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα, έγιναν τέσσερις διαρρήξεις και μία απόπειρα, σε ισόγεια καταστήματα. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η μέθοδος της «εισβολής» φαίνεται πως είναι η ίδια σε όλες τις περιπτώσεις.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής, 2 Φεβρουαρίου, άγνωστος έσπασε τη τζαμαρία ισόγειου καταστήματος στην Αλεξάνδρου Σβώλου πετώντας πέτρες προς το τζάμι. Μπήκε στο κατάστημα, πήρε όσα χρήματα υπήρχαν στο ταμείο και διέφυγε. Λίγα λεπτά αργότερα, το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε σε παρακείμενο κατάστημα στην ίδια οδό και αργότερα, σε ένα ακόμη κατάστημα στην οδό Λόρδου Βύρωνος. Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες των περίοικων, το ίδιο πρωί άγνωστος προσπάθησε με τον ίδιο τρόπο να διαρρήξει ένα ακόμη κατάστημα στη Σβώλου, ωστόσο αντιλήφθηκε ότι υπήρχαν κάμερες ασφαλείας και τράπηκε σε φυγή. Οι τρεις καταστηματάρχες εκείνη την ημέρα έκαναν τον απολογισμό της ζημιάς, μετρώντας, πέρα από τις σπασμένες τζαμαρίες και τα άδεια ταμεία, αρκετές υλικές φθορές στην επιχείρησή τους.

Πέντε ημέρες μετά, στις 3 το πρωί της Τετάρτης, 7 Φεβρουαρίου, μια ακόμη διάρρηξη, με την ίδια ακριβώς μέθοδο σημειώθηκε σε κατάστημα επί της πλατείας Ιπποδρομίου, αυξάνοντας τα περιστατικά, μαζί με την απόπειρα, σε πέντε.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Αβραάμ Αϊβαζίδη, η ομοιότητα στη μέθοδο της διάρρηξης μαρτυρά ότι πιθανόν πρόκειται για τον ίδιο δράστη. Ο κ. Αϊβαζίδης ανέφερε ότι η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνα για τον εντοπισμό του, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι είναι ζήτημα χρόνου να εντοπιστεί. Όπως είπε, οι αστυνομικοί έλεγχοι είναι συνεχείς σε όλο το ιστορικό κέντρο της πόλης και κυρίως στις περιοχές πλησίον της πλατείας Ναυαρίνου, αλλά και της Ροτόντας όπου η εγκληματικότητα είναι αυξημένη λόγω της διακίνησης ναρκωτικών.

Μιλώντας στη Voria.gr, οι υπεύθυνοι των καταστημάτων που έγιναν στόχος των διαρρηκτών, αναφέρουν ότι η περιοχή αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την εγκληματικότητα τον τελευταίο καιρό. Χαρακτηριστικό είναι, άλλωστε και το περιστατικό ληστείας με την απειλή μαχαιριού, σε βάρος μιας 23χρονης κοπέλας ενώ αυτή περπατούσε στην Αλεξάνδρου Σβώλου. «Φοβάμαι να βγω στον δρόμο κάθε βράδυ όταν κλείνω το μαγαζί», αναφέρει στη Voria.gr εργαζόμενη σε κατάστημα επί της οδού και εκφράζει τα παράπονά της για την αστυνόμευση. Αντίστοιχα, ιδιοκτήτης ενός εκ των καταστημάτων που «χτύπησαν» οι διαρρήκτες, λέει πως «η Σβώλου είναι κεντρικός δρόμος, ωστόσο υπάρχουν καθημερινά πολλά κρούσματα εγκληματικότητας».

Σε κάθε περίπτωση, οι κατά συρροή κλοπές δημιουργούν σοβαρές ανησυχίες. Κάτοικοι και επιχειρηματίες ζητούν να εντατικοποιηθούν τα μέτρα αστυνόμευσης και αναμένουν να βρεθούν το συντομότερο οι υπαίτιοι των διαρρήξεων.