Skip to main content

Ανδρουλάκης: Αναγκαία η Συνταγματική αναθεώρηση αλλά καθόλου βέβαιη

Ο ευρωβουλευτής και στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής τονίζει ότι δεν έχουν δημιουργηθεί οι απαιτούμενες προϋποθέσεις για την αναθεώρηση του Συντάγματος

«Η Συνταγματική Αναθεώρηση θα πρέπει να γίνει για να εκσυγχρονιστεί ο καταστατικός χάρτης της χώρας. Δεν είμαι αρνητικός σ’ αυτό, αλλά δεν είμαι και αισιόδοξος ότι θα συμβεί» τονίζει ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης. 

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» ο κ. Ανδρουλάκης επισημαίνει ότι δεν έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή ενός ειλικρινούς διαλόγου για την αναθεώρηση εξαιτίας της έλλειψης εμπιστοσύνης στην κυβερνητική πλειοψηφία και της αμφισημίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφερόμενος στο Κίνημα Αλλαγής τονίζει ότι στόχος είναι να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών με βάση το πρόγραμμα και το σχέδιο για τη χώρα που θα παρουσιάσει.

Επίσης, μιλώντας για την κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο Ν. Ανδρουλάκης υπογραμμίζει ότι το πολιτικό σύστημα οφείλει να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα το πρόβλημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση να στηρίξει περισσότερο τις θέσεις της Ελλάδας απέναντι στις προκλήσεις του Ταγίπ Ερντογάν.