Skip to main content

Ανδρουλάκης: Είναι κρίσιμο να υπάρξει πολιτική ανανέωση

Το θέμα το μεγάλο είναι να μείνουμε όλοι μαζί, να υπάρχει μαζική συμμετοχή τη δεύτερη Κυριακή, ανέφερε ο υποψήφιος του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Το ζήτημα της πολιτικής ανανέωσης αλλά και της ενότητας έθεσε σαν στόχους για τον δεύτερο γύρο τον εκλογών του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Για εμένα είναι κρίσιμο να υπάρξει πολιτική ανανέωση και όχι μόνο να συζητάμε για μια αλλαγή, η οποία δεν προδιαγράφει τίποτα» δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης διευκρίνισε ότι με τη ροή των πρώτων αποτελεσμάτων στον πρώτο γύρο των εκλογών της περασμένης Κυριακής, τα οποία έδιναν στη Φώφη Γεννηματά ποσοστό κοντά στο 50%, δέχθηκε πιέσεις να μη διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος, όμως, «μετά την αποτύπωση του τελικού αποτελέσματος δεν υπήρξε καμία πίεση, γιατί καταλαβαίνουν όλοι ότι δεν μπορεί να μη γίνει δεύτερος γύρος με ένα ποσοστό της τάξης του 40%. Θα ήταν προσβολή προς τους πολίτες να μη γίνει ο δεύτερος γύρος».

«Το θέμα το μεγάλο είναι να μείνουμε όλοι μαζί, να υπάρχει μαζική συμμετοχή τη δεύτερη Κυριακή» είπε ο υποψήφιος, καλώντας όλους τους πολίτες που ψήφισαν την πρώτη Κυριακή να έλθουν να ψηφίσουν και τη δεύτερη, για να πάμε παρακάτω». Δεν αξίζει στην παράταξή μας να κάνουμε κουπί σε δεμένη βάρκα [...] πρέπει να έχουμε ένα μέλλον πραγματικό, να μην είναι ένας διάττοντας αστέρας, μία συσπείρωση που αφορά μόνο στις επόμενες εκλογές, αλλά μία παράταξη που να μπορεί διαχρονικά και στο μέλλον να εκφράσει όλες τις γενεές και δυναμικά τους ανθρώπους της παραγωγής και της εργασίας», υπογράμμισε.

Διευκρίνισε, δε, πως «το καινούριο πρέπει να είναι πραγματικά καινούριο και η νέα παράταξη πρέπει να εκφράζει την κεντροαριστερά με έναν ρεαλιστικό τρόπο, χωρίς δημαγωγίες, με ένα πρόγραμμα λύσεων πραγματικών για κάθε ζήτημα που αφορά την ελληνική κοινωνία».